«Η Ουκρανία έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, μπορεί να χτυπήσει Ρωσικό έδαφος!»

0
Dodekanisos

Ο Peter Stano, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ως απάντηση στα γεγονότα στη ρωσική περιφέρεια Kursk ότι η Ουκρανία έχει δικαίωμα αυτοάμυνας και μπορεί να χτυπήσει ρωσικό έδαφος.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει πλήρως το νόμιμο δικαίωμα της Ουκρανίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα, καθώς και τις προσπάθειές της να αποκαταστήσει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα», ανέφερε ο Stano σε δήλωση.

Το πρωί της 6ης Αυγούστου, ο Αλεξέι Σμιρνόφ, εν ενεργεία κυβερνήτης της περιφέρειας Κουρσκ της Ρωσίας, ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν κάνει μια προσπάθεια διείσδυσης στις περιοχές Σούτζα και Κορένεβο της Περιφέρειας Κουρσκ.

Oι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν διευκρινίσεις από Ουκρανούς αξιωματούχους σχετικά με τα γεγονότα στα σύνορα του Κουρσκ. Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι ανέφερε ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ σχεδιάζουν να επικοινωνήσουν με τους Ουκρανούς ομολόγους τους για να κατανοήσουν καλύτερα την κατάσταση.
«Δεν έχουμε αλλάξει την πολιτική μας σχετικά με τη χρήση αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία. Τα όπλα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ενάντια σε άμεσες απειλές, ιδιαίτερα στη συνοριακή ζώνη», διευκρίνισε ο Kirby.

Σημειώνεται επίσης ότι πρόσφατες αναφορές από Ρώσους στρατιωτικούς μπλόγκερ για την κατάληψη της πόλης Σούτζα, σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις από τη Ρωσία, οδήγησαν σε αύξηση των τιμών του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments