«Η Ουγγαρία βοηθάει …Ρώσους κατασκόπους!»

0
Dodekanisos

Η πρόσφατη απόφαση της Ουγγαρίας να χαλαρώσει τους περιορισμούς έκδοσης βίζας για τους Ρώσους πολίτες είναι μια ανοιχτή πόρτα για τους κατασκόπους και οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να λάβουν επείγοντα αντίμετρα. Τη δήλωση αυτή έκανε εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαίκού Κόμματος Manfred Weber ο οποίος μάλιστα απέστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel.

«Η απόφαση αυτή της Βουδαπέστης αποτελεί απειλή για την Εθνική ασφάλεια. Η κίνηση θα επιτρέψει στους ανεξέλεγκτους Ρώσους να ταξιδεύουν ανεμπόδιστα σε μεγάλο μέρος της ΕΕ. Είναι κάτι που εγείρει σοβαρές ανησυχίες», φέρεται να αναφέρει η επιστολή, αποσπάσματα της οποίας δημοσίευσε η Βρετανική εφημερίδα The Financial Times.
«Μια τέτοια πολιτική θα μπορούσε επίσης να διευκολύνει τους Ρώσους να ταξιδεύουν εντός του χώρου Σένγκεν, παρακάμπτοντας τους περιορισμούς βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ», επεσήμανε ο Βέμπερ.

Σύμφωνα με τον Βέμπερ, οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το θέμα στην επόμενη σύνοδο κορυφής της ένωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Να υπενθυμίσουμε ότι το σύστημα ταχείας έκδοσης βίζας που εισήγαγε η Ουγγαρία επιτρέπει σε πολίτες οκτώ χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λευκορωσίας, να εισέρχονται στη χώρα χωρίς ελέγχους ασφαλείας και άλλους περιορισμούς. Ταυτόχρονα, η Βουδαπέστη τονίζει ότι πολλοί από αυτούς τους πολίτες θα κατασκευάσουν πυρηνικό εργοστάσιο χρησιμοποιώντας ρωσικές τεχνολογίες .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments