«Η Μογγολία είναι υποχρεωμένη να …συλλάβει τον Πούτιν!»

0
Dodekanisos

Η Μογγολία πρέπει να συλλάβει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν επειδή είναι μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), δήλωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος που εδρεύει στη Χάγη. Πρόκειται για τον Fadi El-Abdallah (Φαντί Ελ Αμπντούλα) ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε στο BBC τόνισε και τα εξής:

“Όλα τα κράτη που έχουν υπογράψει το Καταστατικό της Ρώμης για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι υποχρεωμένα να συνεργαστούν. Η Μογγολία το επικύρωσε το 2002.Σε περίπτωση μη συνεργασίας, οι δικαστές του ΔΠΔ μπορούν να προβούν σε κατάλληλη διαπίστωση και να ενημερώσουν σχετικά τη Συνέλευση των Κρατών Μερών. Στη συνέχεια, εναπόκειται στη Συνέλευση να λάβει τα μέτρα που κρίνει κατάλληλα.”

Ο Πούτιν θα επισκεφθεί τη γειτονική χώρα της Ρωσίας τη Δευτέρα για να τιμήσει την 85η επέτειο από μια σημαντική μάχη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Μόσχα δεν έχει «ανησυχίες» σχετικά με το ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Σημείωσε ότι όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την επίσκεψη του Πούτιν έχουν «επιλυθεί χωριστά» εκ των προτέρων.
Το ΔΠΔ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν τον Μάρτιο του 2023. Κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο για «παράνομη απέλαση πληθυσμού (παιδιών)» και «παράνομη μεταφορά πληθυσμού (παιδιών) από τα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments