Η Λευκορωσία έστειλε το 1/3 του στρατού της στα σύνορα

0
Dodekanisos

Αυξάνει τον στρατό της στα σύνορα η Λευκορωσία. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, έστειλε και άλλα αεροπλάνα, δυνάμεις και όπλα μετά την γνωστοποίηση από τον πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο πως ήδη έχει αναπτυχθεί σχεδόν το 1/3 των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας κατά μήκος των συνόρων.

«Η ομάδα έχει αυξηθεί σημαντικά και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε υπηρεσία στα νότια σύνορα της χώρας μας», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση CTV ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας και των Δυνάμεων Αεράμυνας της Λευκορωσίας, Υποστράτηγος Αντρέι Λουκιάνοβιτς. Αεροπορία, δυνάμεις αντιαεροπορικών πυραύλων και ραδιοτεχνικές μονάδες αναπτύσσονται στα σύνορα, είπε ο Λουκιάνοβιτς, σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο CTV. Λίγες μέρες μετά την ξαφνική εισβολή της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος, ο Λουκασένκο κατηγόρησε το Κίεβο για επιθετική πολιτική και αποστολή περισσότερων από 120.000 στρατιωτών του στα σύνορα με τη Λευκορωσία, υπενθυμίζει το Reuters.

Ο Λουκιάνοβιτς είπε στο CTV ότι η Λευκορωσία αναμένει περισσότερες παραδόσεις στρατιωτικών αεροσκαφών από τη Μόσχα φέτος και ότι το Μινσκ καταβάλλει προσπάθειες για να ενισχύσει τα συστήματά του κατά των drones. «Το γεγονός ότι τα drones είναι η μάστιγα του 21ου αιώνα είναι προφανές. Είναι ένας πονοκέφαλος που νομίζω ότι θα βρούμε τρόπο να απαλλαγούμε», είπε ο Λουκιάνοβιτς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments