Η Γερμανία αναγκάζεται να περικόψει τα κεφάλαια για το Κίεβο!

0
Dodekanisos

Η Γερμανία δεν θα αυξήσει τα κεφάλαια για να βοηθήσει την Ουκρανία. Αυτό ανέφερε η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» την επομένη της ανακοίνωσης της κυβέρνησης ότι επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ των τριών δυνάμεων της πλειοψηφίας – Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, Πράσινοι και Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα για τον προϋπολογισμό του 2025.

Το τρέχον σχέδιο νόμου, αναφέρει ότι μόνο η ήδη εγκεκριμένη στρατιωτική βοήθεια μπορεί να παραδοθεί στο Κίεβο. Ο λόγος αυτής της απόφασης είναι τα μέτρα λιτότητας που προτείνουν η Καγκελαρία και το Υπουργείο Οικονομικών. Ο υπουργός Οικονομικών Christian Lindner απέστειλε επιστολή στον Μπόρις Πιστόριους και διευκρινίζει ότι «νέα βοήθεια» μπορεί να εγκριθεί μόνο εάν «διασφαλιστεί η χρηματοδότηση» στα σχέδια του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος και τα επόμενα έτη.

Το μέγιστο όριο που προβλέπεται για το επόμενο έτος είναι 4 δισεκατομμύρια ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι η Γερμανία, στην πραγματικότητα, θα μειώσει στο μισό τη στήριξή της προς το Κίεβο σε σύγκριση με την τρέχουσα κατάσταση. Πηγές στο Υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν ότι «όλες οι αποφάσεις σχετικά με τη στήριξη της Ουκρανίας θα ληφθούν σε στενό συντονισμό με την Καγκελαρία» και ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εργάζεται «εντός των χωρών της G7 και της ΕΕ για τη δημιουργία βραχυπρόθεσμου ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων χρηματοδοτική διευκόλυνση για την Ουκρανία μέσω της χρήσης παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments