«Η ΕΕ οδηγείται προς την καταστροφή!»

0
Dodekanisos

Σε μια συνέντευξη στην Daily Express του Λονδίνου, ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki, μίλησε κατά της αυξανόμενης συγκεντροποίησης εντός της ΕΕ και προειδοποίησε ότι η «επικίνδυνη ΕΕ …θα εκραγεί!».

Ο Morawiecki, του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), παραδέχτηκε ότι καταλαβαίνει τώρα γιατί οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ του Brexit , επισημαίνοντας τη συνεχιζόμενη συγκεντροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Morawiecki προειδοποίησε ότι ενώ η ΕΕ έχει τα πλεονεκτήματά της, αυτές οι συγκεντρωτικές τάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κατάρρευσή της.

«Λοιπόν, μάλλον διαφέρω από τους περισσότερους Βρετανούς που ήταν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τις αξίες της, τα πλεονεκτήματά της. Αλλά νομίζω ότι η τάση είναι πλέον πολύ επικίνδυνη. Και τώρα καταλαβαίνω καλύτερα γιατί η Βρετανία πήρε μια τέτοια απόφαση», δήλωσε ο Morawiecki. Ο Morawiecki παρατήρησε ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρακρατήσει κεφάλαια από την Πολωνία στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης ήταν μια προσπάθεια να επηρεάσει το αποτέλεσμα των κοινοβουλευτικών εκλογών στην Πολωνία τον Οκτώβριο.

«Όσον αφορά τις διάφορες πολιτικές της ΕΕ, σίγουρα υπήρξε παρέμβαση στις εσωτερικές μας υποθέσεις», τόνισε ο πολιτικός, σημειώνοντας ότι η αυξανόμενη μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Βρυξέλλες οδεύει προς λάθος κατεύθυνση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments