«Η ΕΕ είναι μια κακή παρωδία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης!»

0
Dodekanisos

«Κακή παρωδία» της πρώην Σοβιετικής Ένωσης χαρακτήρισε τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο του εορτασμού της Ουγγρικής εξέγερσης του 1956. Ο Όρμπαν αντιπαραβάλλει την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ με τη σοβιετική κατοχή, αλλά ισχυρίστηκε ότι η καταπίεση των Βρυξελλών ωχριά σε σύγκριση με το αιματηρό κομμουνιστικό καθεστώς.

«Σήμερα εμφανίζονται πράγματα που μας θυμίζουν τη σοβιετική εποχή. Ναι, συμβαίνει η ιστορία να επαναλαμβάνεται. Ευτυχώς, αυτό που κάποτε ήταν τραγωδία είναι τώρα κωμωδία στην καλύτερη περίπτωση. Ευτυχώς, οι Βρυξέλλες δεν είναι Μόσχα. Η Μόσχα ήταν μια τραγωδία. Οι Βρυξέλλες είναι απλώς μια κακή σύγχρονη παρωδία», είπε ειρωνικά.

«Η κυβέρνηση μας, παρά το γεγονός ότι παρεμποδίζεται από τη φιλελεύθερη δημοκρατία που επιδιώκει να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ουγγαρία, θα συνεχίσει να αψηφά το φιλελεύθερο κυρίαρχο ρεύμα στην de facto πρωτεύουσα της ΕΕ. Έπρεπε να χορέψουμε με τη μελωδία που σφύριξε η Μόσχα  για τις ημέρες της Ουγγαρίας υπό σοβιετικό έλεγχο. Οι Βρυξέλλες σφυρίζουν επίσης, αλλά χορεύουμε όπως θέλουμε, και αν δεν θέλουμε, τότε δεν χορεύουμε», είπε στο πλήθος. Ένα πρόσφατο παράδειγμα της απόκλισης της Ουγγαρίας από την επικρατούσα πολιτική της ΕΕ ήταν το ραντεβού του Βίκτορ Όρμπαν με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Πεκίνο, στο οποίο διακινδύνευσε την οργή της φιλελεύθερης ελίτ της Ευρώπης σφίγγοντας τα χέρια με τον Ρώσο ηγέτη. Είναι ο πρώτος ηγέτης χώρας της ΕΕ που το έκανε από Την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments