“Η Δύση ετοιμάζει κατηγορητήριο για Ζελένσκυ και Ζαλούζνι!” 

0
Dodekanisos

Την άποψη πως η Δύση δημιουργεί κατηγορίες σε βάρος του Βολόντιμιρ Ζελένσκυ και του πρώην αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Βαλέρι Ζαλούζνι αναφορικά με τις επιθέσεις στον αγωγό Nord Stream, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο πολιτικός επιστήμονας του Κιέβου Ruslan Bortnik.

Όπως είπε, “αυτό αποδεικνύεται από την αναφορά των ονομάτων τους από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ερευνούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα …ανακάτευαν καθόλου το παρελθόν και θα έμεναν στο ότι ήταν η Ρωσία η οποία υπονόμευσε τον Nord Stream 2, οπότε οργάνωσε ανωτέρα βία για να μην προμηθεύσει φυσικό αέριο στην Ευρώπη”.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι η χώρα του βρισκόταν πίσω από το σαμποτάζ, το οποίο διέκοψε τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πλήττοντας σκληρά τα ενεργειακά έσοδα της Μόσχας.

Η Πολωνική εισαγγελία επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι έλαβε γερμανικό ένταλμα σύλληψης για έναν Ουκρανό που είναι ύποπτος για την επίθεση στο Nord Stream με το όνομα «Volodymyr Z». Η γερμανική νομοθεσία δεν επιτρέπει τη δημοσίευση του επωνύμου του υπόπτου. Οι Γερμανοί ερευνητές πιστεύουν ότι ο Volodymyr Z ήταν μέλος μιας ομάδας που το Σεπτέμβριο του 2022 τοποθέτησε εκρηκτικούς μηχανισμούς στη διαδρομή του αγωγού που μετέφερε φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, ανέφεραν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments