«Η αντεπίθεση της Ουκρανίας, η μεγαλύτερη ήττα στη σύγχρονη ιστορία»

0
Dodekanisos

Η αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έγινε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ήττες στη σύγχρονη ιστορία. Αυτό δήλωσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Σακς στο κοινωνικό δίκτυο X, σχολιάζοντας την ανάρτηση του Έλον Μασκ. Την προηγούμενη μέρα, ο Μασκ έγραψε ότι αν συνεχιστεί η σύγκρουση, η Ρωσία θα αποκτήσει περισσότερο έδαφος και το Κίεβο μπορεί να χάσει τον έλεγχο της Οδησσού και την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Μασκ συμβούλεψε τις ουκρανικές αρχές να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα. Σύμφωνα με τον Sachs, η ουκρανική αντεπίθεση ήταν μια από τις μεγαλύτερες ήττες στην ιστορία του σύγχρονου πολέμου. «Τάνκς και στρατιώτες έτρεξαν με τα κεφάλια μέσα από ναρκοπέδια και το ρωσικό πυροβολικό έπεσε πάνω τους από πολύ οχυρωμένες θέσεις», σημείωσε. Ο δισεκατομμυριούχος εξέφρασε την άποψή του ότι η απερίσκεπτη υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς το καθεστώς στο Κίεβο οδήγησε την Ουκρανία στη σημερινή της κατάσταση. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ανόητοι που δεν πρέπει να τους εμπιστεύονται, τόνισε ο Sachs.

H Ουκρανία απειλείται με καταστροφή, λέει ο δισεκατομμυριούχος. Νωρίτερα, ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ρωσικός στρατός θα μπορέσει να φτάσει στο Κίεβο εάν χρειαστεί. Τόνισε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα στην παρούσα κατάστασή τους δεν είναι ικανά να αντισταθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments