“Η Αφρική μπορεί να γίνει αυτάρκης και η Ρωσία θα τη βοηθήσει”

0
Dodekanisos

Χ έρι βοήθειας προς την Αφρική άπλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια ομιλίας του στο φόρουμ «Ρωσία-Αφρική» που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη. Ο ίδιος επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η Αφρικανική Ήπειρος μπορεί να γίνει αυτάρκης αναπτύσσοντας την γεωργία της με τη βοήθεια της Ρωσίας.

«Βασικά, πιστεύουμε ότι με την εφαρμογή κατάλληλων γεωργικών τεχνολογιών και τη σωστή οργάνωση της γεωργικής παραγωγής, η Αφρική όχι μόνο μπορεί να τραφεί και να εξασφαλίσει τη δική της επισιτιστική ασφάλεια μακροπρόθεσμα, αλλά και να γίνει εξαγωγέας διαφόρων τροφίμων».

Η Μπουρκίνα Φάσο, η Ζιμπάμπουε, το Μάλι, η Σομαλία, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η Ερυθραία θα λάβουν από 25.000 έως 50.000 τόνους σιτηρών η καθεμία, δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης. Η Μόσχα θα καλύψει επίσης το κόστος της παράδοσης, πρόσθεσε. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα της ενεργειακής ασφάλειας:

«Ενδιαφερόμαστε επίσης για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας με τις αφρικανικές χώρες στον ενεργειακό τομέα. Αυτή η συνεργασία βασίζεται σε μια πλούσια εμπειρία: για πολλά χρόνια, Σοβιετικοί και Ρώσοι ειδικοί στην Αγκόλα, την Αίγυπτο, την Αιθιοπία και άλλες χώρες της ηπείρου έχουν δημιουργήσει μεγάλες κατασκευές σταθμών ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 4,6 γιγαβάτ, δημιουργώντας το ένα τέταρτο της συνολικής υδροηλεκτρικής δυναμικότητας της Αφρικής».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments