Αρχική Videos “H Ουκρανία ήταν έτοιμη για ειρήνη αλλά …οι ΗΠΑ είχαν άλλη άποψη!”

“H Ουκρανία ήταν έτοιμη για ειρήνη αλλά …οι ΗΠΑ είχαν άλλη άποψη!”

0

Στην αποκάλυψη ότι η Ουκρανία ήταν μια ανάσα από το να διευθετήσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία αλλά άλλαξε γνώμη μετά από πίεση των ΗΠΑ προχώρησε με δηλώσεις που έκανε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ.

«Αν δεν υπήρχε η πίεση των ΗΠΑ, αυτή η κατάσταση δεν θα είχε συμβεί», είπε ο Patrushev, αναφερόμενος προφανώς στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής αντιπροσωπείας στην Τουρκία τον περασμένο Μάρτιο. «Το πρωί μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπείας μας έδωσαν τις προτάσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και το βράδυ είπαν: «Όχι, τις παρατάμε»». «Αυτό συνέβη μόνο επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες τους είχαν ασκήσει πίεση και είπαν ότι δεν πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις», τόνισε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας. Όπως τόνισε ο Patrushev, «υπάρχουν ενδιαφερόμενα μέρη σε αυτή τη σύγκρουση», πρώτα και κύρια, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία.

Οι πρώτες ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκαν στη Λευκορωσία στις αρχές Μαρτίου 2022, αλλά οι συνομιλίες δεν απέδωσαν απτά αποτελέσματα.
Τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι ενέκρινε απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της χώρας σχετικά με την απαγόρευση οποιασδήποτε συνομιλίας με τον Πούτιν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments