H μεταναστευτική πολιτική ευθύνεται για τις ταραχές λένε τα 2/3 των Βρετανών

0
Dodekanisos

Τα δύο τρίτα των Βρετανών πιστεύουν ότι η μεταναστευτική πολιτική της χώρας ευθύνεται για το πρόσφατο κύμα ταραχών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή 18 Αυγούστου. Οι ταραχές προκάλεσαν μια πανεθνική καταστολή της αταξίας και της διαδικτυακής διαφωνίας. Δεκάδες βρετανικές πόλεις και πόλεις συγκλονίστηκαν από διαδηλώσεις και ταραχές νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφού ένας Βρετανός έφηβος με καταγωγή από τη Ρουάντα μαχαίρωσε τρία παιδιά μέχρι θανάτου και τραυμάτισε άλλα δέκα στην πόλη Σάουθπορτ, κοντά στο Λίβερπουλ.

Tο 64% πιστεύει ότι εν τέλει ευθύνεται η μεταναστευτική πολιτική της Βρετανίας, ενώ το 59% λέει ότι τα μαχαιρώματα στο Σάουθπορτ πυροδότησαν την κρίση. Οι βρετανικές αρχές απάντησαν στις ταραχές με δρακόντειο τρόπο, με περισσότερα από 1.000 άτομα να συλλαμβάνονται, 480 να κατηγορούνται και 99 να καταδικάζονται για το ρόλο τους στην αναταραχή, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το BBC. Περίπου 30 άτομα έχουν κατηγορηθεί για διαδικτυακά αδικήματα, με έναν 34χρονο άνδρα να καταδικάζεται σε τρεις μήνες φυλάκιση επειδή κοινοποίησε αυτό που το BBC αποκάλεσε «υποτιμητικό μιμίδιο για τους μετανάστες» και μια 55χρονη γυναίκα συνελήφθη επειδή μοιράστηκε « ανακριβείς» πληροφορίες για την ταυτότητα του δολοφόνου του Σάουθπορτ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Keir Starmer φέρεται να σκέφτεται να ενισχύσει τη νομοθεσία για τη ρητορική μίσους, ενώ ο επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Mark Rowley, προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι όσοι γράφουν σχετικά στα social media, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη του X, Elon Musk, θα μπορούσαν να ερευνηθούν και να απαγγελθούν κατηγορίες για φερόμενη ενθάρρυνση των ταραχών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments