Αρχική Videos “H καταστροφή είναι ήδη εδώ, πότε θα ξυπνήσουν οι ηγέτες της Ευρώπης;”

“H καταστροφή είναι ήδη εδώ, πότε θα ξυπνήσουν οι ηγέτες της Ευρώπης;”

0

Νέους τριγμούς και έντονη ανησυχία προκαλεί σε όλη την Ευρώπη η απόφαση για το κλείσιμο λόγω επισκευών για τρεις ημέρες στις 31 Αυγούστου του βασικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream.  Η Ευρώπη έχει δεσμευτεί για τις αποστολές μέσω του συνδέσμου εδώ και εβδομάδες, με τις ροές να επαναλαμβάνονται μόνο σε πολύ χαμηλά επίπεδα μετά το κλείσιμο λόγω εργασιών τον περασμένο μήνα.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο αγωγός δεν θα ανοίξει και πάλι έτσι όπως πρέπει μετά τις εργασίες. Το φυσικό αέριο στην Ευρώπη διαμορφώθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ενώ η γερμανική ισχύς εκτινάχθηκε σε πάνω από 700 ευρώ (696 $) την μεγαβατώρα για πρώτη φορά.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής διεθνούς ενέργειας στο Sciences Po στο Παρίσι Thierry Bros ο οποίος σε τοποθέτηση που έκανε τόνισε: «Η καταστροφή είναι ήδη εδώ.

Νομίζω ότι το κύριο ερώτημα είναι πότε θα ξυπνήσουν οι ηγέτες της ΕΕ». Η Ευρώπη βρίσκεται σε επισφαλή κατάσταση με την επίσημη έναρξη της χειμερινής περιόδου θέρμανσης να βρίσκεται λίγο περισσότερο από ένα μήνα μακριά. Τα έθνη σπεύδουν να γεμίσουν χώρους αποθήκευσης, αλλά εξακολουθούν να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό φυσικό αέριο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments