“H Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη για έναν …Ευρωπαϊκό πόλεμο”

0
Dodekanisos

Η Γερμανία πρέπει να προετοιμαστεί για έναν ευρωπαϊκό πόλεμο, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.

«Πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι μπορεί να υπάρχει απειλή πολέμου στην Ευρώπη», είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης. «Η Γερμανία πρέπει να είναι σε θέση να αμυνθεί. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πόλεμο». Η συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία και η τελευταία έκρηξη βίας στην παλαιστινιο-ισραηλινή κρίση θα έχουν συνέπειες για τη γερμανική κοινωνία. Η Γερμανία πρέπει να δράσει αμυντικά. Δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί ορισμένων πολιτικών τάξεων της Γερμανίας ότι η κυβέρνηση ήταν πολύ αργή στα φιλόδοξα σχέδια επανεξοπλισμού της. Δεν γίνεται πολύ πιο γρήγορα από αυτό».

Ο υπουργός Άμυνας συνέχισε κατηγορώντας τους προκατόχους της σημερινής κυβέρνησης που επιστρέφουν στη δεκαετία του 1990 για την κακή κατάσταση του στρατού.
«Ό,τι έχει μπερδευτεί και ερειπωθεί εδώ και 30 χρόνια δεν μπορεί να διορθωθεί σε 19 μήνες. Αλλά μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, η Γερμανία θα βρεθεί σε εντελώς διαφορετική θέση».

Ο επανεξοπλισμός της Γερμανίας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει ο μεγαλύτερος του είδους του από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με τις δαπάνες να αυξάνονται συνεχώς για περισσότερα από 60 χρόνια, με εξαίρεση μια σύντομη πτώση τους τη δεκαετία του 1990 μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments