H Φλόριντα ετοιμάζεται να απαγορεύσει με νόμο το συνθετικό κρέας

0
Dodekanisos

Οι νομοθέτες της Φλόριντα ετοιμάζονται να απαγορεύσουν την πώληση προϊόντων «κρέατος» που καλλιεργούνται στο εργαστήριο στην πολιτεία. Τα προϊόντα «συνθετικού κρέατος», που καλλιεργούνται σε εργαστήρια για να μιμούνται το βοδινό και το κοτόπουλο, προωθούνται σε μεγάλο βαθμό από τον συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος έχει επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξή τους.

Ωστόσο, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια σχετικά με το ψεύτικο κρέας, οι νομοθέτες της Φλόριντα προτείνουν μια σειρά νόμων για να κρατήσουν τα προϊόντα εκτός του εφοδιασμού τροφίμων της πολιτείας.

Το κοινοτικό νομοσχέδιο HB 1071 επιδιώκει να απαγορεύσει την πώληση «καλλιεργημένου κρέατος», που ορίζεται ως «κάθε κρέας ή προϊόν διατροφής που παράγεται από καλλιεργημένα ζωικά κύτταρα». Το νομοσχέδιο καθιστά παράνομο για οποιοδήποτε άτομο να “παράγει προς πώληση, να πωλεί, να διατηρεί ή να προσφέρει προς πώληση ή να διανέμει ανεπτυγμένο κρέας” στη Φλόριντα. Οι παραβάσεις θα θεωρούνται πλημμέλημα δευτέρου βαθμού. Τα καταστήματα τροφίμων που παράγουν, διανέμουν ή πωλούν καλλιεργημένο κρέας θα «υποβάλλονται σε πειθαρχικά μέτρα». Ο γερουσιαστής Jay Collins (R-FL) θέλει “περισσότερες δοκιμές, περισσότερα δεδομένα ασφάλειας προτού επιτρέψουμε αυτό το [κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο] να πωληθεί στη Φλόριντα”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments