Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Γιορτάστηκε η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Γιορτάστηκε η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

0
Dodekanisos

Η 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024 γιορτάστηκε με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, στο 3ο Γενικό Λύκειο Ρόδου (Καπνοβιομηχανία), στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Η ομάδα καλαθοσφαίρισης του 3ου ΓΕΛ Ρόδου ως Πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου στο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης τα τελευταία χρόνια είχε την εξαιρετική τιμή να υποδεχτεί μέλη της ομάδας μπάσκετ του Κολοσσού συνοδευόμενα από τον προπονητή Γιώργο Σιγάλα. Ο Διευθυντής του σχολείου Τάσος Χαμουζάς απευθυνόμενος στους μαθητές και τις μαθήτριες αναφέρθηκε στην ιστορία του ροδιακού συλλόγου και στην εκπληκτική αθλητική διαδρομή του Γιώργου Σιγάλα, που μεταξύ άλλων κατέγραψε 185 συμμετοχές στην Εθνική Ελλάδος και μια αληθινά λαμπρή πορεία στην ιστορία του αθλήματος. Στον πλατύ διάλογο που ακολούθησε με τους μαθητές ο προπονητής Γιώργος Σιγάλας και οι παίκτες του Κολοσσού τόνισαν στα παιδιά την αξία να ισορροπεί ο αθλητισμός με τη σχολική μελέτη (νους υγιής εν σώματι υγιεί).

Στο δεύτερο μέρος των δραστηριοτήτων εκτός από μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ και πινγκ πονγκ, ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου.φρόντισε να γνωρίσουν οι μαθητές το άθλημα, που είναι αναγνωρισμένο επίσημα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Εκ μέρους του Ομίλου τα μέλη Λάζαρος Τσελεπής και Δημήτρης Παπαεμμανουήλ μίλησαν σχετικά, έπαιξαν Μπριτζ και εξήγησαν πώς το πνευματικό αυτό άθλημα ενισχύει το μυαλό και την κοινωνικότητα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments