Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Γιόνοβιτς: «Η αποχή στρέφει τα παιδιά σε άλλες ασχολίες»

Γιόνοβιτς: «Η αποχή στρέφει τα παιδιά σε άλλες ασχολίες»

0
Dodekanisos

Του Κώστα Μόσχοβου

Την πεποίθηση πως θα πρέπει να επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση, αφού η καραντίνα στρέφει τα παιδιά μακριά από τον αθλητισμό εξέφρασε με δηλώσεις του στο news12 ο προπονητής του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας, Σάσα Γιόνοβιτς. Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής:

Υπάρχει πρόβλημα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεδομένων των συνθηκών;
«Θεωρώ πως ναι. Κοντεύει ένας χρόνος που δεν αγωνιζόμαστε. Η απόχη από τον αθλητισμό στρέφει τα παιδιά σε άλλες ασχολίες, οι οποίες ξεφεύγουν από τα όρια του αθλητισμού με κίνδυνο την υγεία τους».

Πρέπει να επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση;
«Αρχικά, πρέπει να γίνει διαχωρισμός ανάλογα με τις περιοχές. Σε κάποιες περιοχές που δεν έχουν κρούσματα, πιστεύω θα πρέπει να επιστρέψουν στη δράση. Δεν ωφελεί σε κάτι μία περιοχή με ελάχιστα κρούσματα, οι άνθρωποι να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και να μην αθλούνται. Εννοώ είναι προς όφελος της υγείας τους».

Πιστεύετε πως υπάρχουν ταλέντα στο νησί μας και αν ναι πρέπει οι προπονητές να τα στηρίξουν με ψήφος εμπιστοσύνης;
«Κατά την δική μου εκτίμηση δεν υπάρχουν τόσο μεγάλα ταλέντα. Η πληθώρα των νέων ποδοσφαιριστών είναι μικρότερη σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό συμβαίνει διότι ο αριθμός των παιδιών που ασχολούνται με τον αθλητισμό είναι μικρότερος. Υπάρχουν πολλά άλλα ερεθίσματα τα οποία προτιμούν τα παιδιά. Για παράδειγμα η τεχνολογία. Έχει εισέλθει στη ζωή μας, το ίντερνετ και τα παιδιά δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Φυσικά θα ήταν καλό να δοθούν ευκαιρίες σε παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Εγώ και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μου, ευχαρίστως θα δίναμε την ευκαιρία σε κάποιο νεότερο παιδί να δείξει το ταλέντο του και την αξία του».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments