Για εκβιασμό κατηγορεί την ΕΕ ο Έλον Μασκ!

0
Dodekanisos

Για …ωμό εκβιασμό κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Έλον Μασκ! Έγραψε σε ανάρτηση του στο X πως υπεύθυνοι αξιωματούχοι της ΕΕ του είχαν προτείνει μια παράνομη συμφωνία. Διαβάστε τι ακριβώς γράφει ο Μασκ!

 «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσφερε στον Χ μια παράνομη μυστική συμφωνία: αν λογοκρίνουμε σιωπηλά την ομιλία χωρίς να το πούμε σε κανέναν, δεν θα μας τιμωρούσαν. Οι άλλες πλατφόρμες αποδέχθηκαν αυτή τη συμφωνία. To Χ όχι».

Οι Βρυξέλλες δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα επίσημα για αυτή τη σοβαρή κατηγορία του Μασκ η οποία για μια ακόμα φορά έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στο διαδίκτυο και αντιδράσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει αποφανθεί πως ο Έλον Μασκ με την πλατφόρμα  X παραβιάζει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να του επιβληθούν πολύ βαριά πρόστιμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες, κατηγορείται πως η η επαλήθευση λογαριασμών χρηστών που προσφέρονται μέσω πληρωμής στην πλατφόρμα X θα μπορούσε να ενοχλήσει ή να αναστατώσει άλλους καταναλωτές.

Η Margarethe Vestager (Μαργκρέτε Βεστάγκερ), αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την Ψηφιοποίηση, έγραψε στο X στις 12 Ιουλίου: «Κατά την άποψή μας, πρέπει να προβείτε σε προκαταρκτικούς προσδιορισμούς βάσει του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες». Ο Μάσκ με ανάρτηση του έγραψε ως απάντηση πως «ο νόμος του DSA είναι παραπληροφόρηση!».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments