Αρχική Videos Γερμανία: Πάει πίσω το σενάριο του οριζόντιου υποχρεωτικού εμβολιασμού

Γερμανία: Πάει πίσω το σενάριο του οριζόντιου υποχρεωτικού εμβολιασμού

0
Dodekanisos

Κάνει πίσω στο ενδεχόμενο να επιβληθεί πανεθνικός υποχρεωτικός εμβολιασμός η Γερμανία; Τα σχέδια της δεν θα καρποφορήσουν σύντομα σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα αναφέρουν το τελευταίο διάστημα Μέσα ενημέρωσης της χώρας. Αν και ο νέος καγκελάριος Όλαφ Σόλτς είναι υπέρ μιας τέτοιας εντολής, είναι φανερό πως κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο καθώς υπάρχουν αντιδράσεις. Οι αντιδράσεις αυτές έχουν «βαφτιστεί» γραφειοκρατικά εμπόδια από τα Μέσα της Γερμανίας με την εφημερίδα Tagesspiegel να αναφέρει ότι ο κανονισμός μπορεί να μην είναι σε ισχύ πριν από τον Μάιο ή ακόμη και τον Ιούνιο.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη Bundestag το αργότερο στα τέλη Ιανουαρίου – και λόγω των αργιών που έχουν προγραμματιστεί για το μεγαλύτερο μέρος του Φεβρουαρίου, η ψηφοφορία πιθανότατα δεν θα μπορεί να τεθεί σε ψηφοφορία μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Το νομοσχέδιο θα πάει στη συνέχεια στην Άνω Βουλή – το Bundesrat – το οποίο πιθανότατα δεν θα το εγκρίνει μέχρι τον Απρίλιο, πράγμα που σημαίνει ότι το νομοσχέδιο αν περάσει, δεν θα μπορεί να τεθεί σε ισχύ πριν από τις αρχές Μαΐου.

Η εντολή μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει την αντίθεση από τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) – ένα μικρότερο μέλος του κυβερνώντος συνασπισμού που φαίνεται να επικρίνει ολοένα και περισσότερο την πρωτοβουλία. Ο ειδικός υγείας του FDP, Andrew Ullmann, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι μόλις ο Covid-19 προσαρμοστεί στον ανθρώπινο πληθυσμό σε βαθμό που θα προκαλούσε μόνο ήπια συμπτώματα, οποιαδήποτε «συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα καταστεί περιττή».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments