Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Φύτευση – καλλωπισμός του 10ου Δημοτικού σχολείου Αγ. Παντελεήμονα Ρόδου

Φύτευση – καλλωπισμός του 10ου Δημοτικού σχολείου Αγ. Παντελεήμονα Ρόδου

0
Dodekanisos

Το Περιφερειακό Φυτώριο Ν. Αιγαίου σε συνέχεια των περιβαλλοντικών του δράσεων πραγματοποίησε σε συνεργασία με την Εθελοντική ομάδα ΕΟΠΚ CBR Δωδ/σου και τον Δήμο Ρόδου την φύτευση και τον καλλωπισμό του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα σήμερα Παρασκευή 1/2/2019.
Το φυτώριο παραχώρησε 50 καλλωπιστικά δενδρύλλια αγγελικής, πυξάρι και λυγούστρο τα οποία φυτεύτηκαν από τα παιδιά του σχολείου.
Σκοπός αυτής της δράσης, εκτός από τον καλλωπισμό του σχολείου ήταν να μυηθούν τα παιδιά σε περιβαλλοντικά θέματα και θέματα εθελοντισμού. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο επιλέχτηκε διότι σε αυτό φοιτούν πολλά παιδιά προσφύγων του νησιού μας και μας έδωσε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση να βλέπουμε τα παιδιά αυτά να μετέχουν σε αυτήν την δράση για το περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες αφού φύτεψαν τα φυτά, τα πότισαν και το κάθε παιδί υιοθέτησε και από ένα φυτό, βάζοντας το καρτελάκι με το όνομα του με σκοπό στο μέλλον να το προσέχει και να το φροντίζει
Στην δράση αυτή παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού φυτωρίου και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Μπαριανάκης, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου κ. Λίτσα Κρεμαστινού, ο πρόεδρος της ΕΟΠΚ- CBR κ. Ντίνος Μαντικός με τα μέλη της ομάδας του και η Δ/ντρια του σχολείου κ. Καλλιόπη Λίατσα με όλες τις δασκάλες των τάξεων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments