“Φταίνε ο πόλεμος και ο κορωνοϊός για την άσχημη οικονομική κατάσταση”

0
Dodekanisos

H Γερμανική οικονομία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα λόγω της αβεβαιότητας που έχει προκληθεί από τη σύγκρουση στην Ουκρανία αλλά και εξαιτίας των συνεπειών του κορωνοϊού! Αυτό επεσήμανε με πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο καγκελάριος Όλαφ Σόλτς! Ο ίδιος υπερασπίστηκε την κυβέρνηση συνασπισμού λέγοντας ότι ο δρόμος στον οποίο βαδίζει δεν είναι εύκολος, ενώ επιτέθηκε και στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Τα προηγούμενα 10-15 χρόνια, πάρα πολλά έχουν μείνει αδρανή επειδή οι κυβερνήσεις απέφευγαν τις συγκρούσεις», είπε ο Scholz όταν ρωτήθηκε για τη διαρκώς αυξανόμενη δυσαρέσκεια μεταξύ των Γερμανών με την απόδοση του υπουργικού συμβουλίου του. Επέμεινε ότι η Γερμανία διέρχεται από έναν σημαντικό μετασχηματισμό για να προσαρμοστεί στις μεταβαλλόμενες οικονομικές πραγματικότητες – μια διαδικασία που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε αισθήματα αβεβαιότητας.

Τον περασμένο μήνα, ο Scholz κατηγόρησε τη Ρωσία ότι σταμάτησε τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην ΕΕ – έναν ισχυρισμό που περιέγραψε ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν ως «πλήρη ανοησία». «Το γεγονός ότι η Ευρώπη δεν λαμβάνει αρκετό φυσικό αέριο είναι δικό τους πρόβλημα. Παραδόξως, προσπάθησαν να μας κατηγορήσουν ότι δεν πουλούσαμε ή κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Πούτιν τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Bloomberg, η οποία επικαλέστηκε στοιχεία από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, η χώρα όλα δείχνουν ότι έχει εισέλθει σε ύφεση. Παρά τις ζοφερές οικονομικές προοπτικές της χώρας, ο καγκελάριος Scholz δεσμεύτηκε την περασμένη εβδομάδα να δαπανήσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια ευρώ (7,6 δισεκατομμύρια δολάρια) για στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία φέτος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments