“Eυθύνεται ο Πούτιν για την παγκόσμια κρίση ασφάλειας που έχει ξεσπάσει”

0
Dodekanisos

Τον Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε ο Γερμανός καγκελάριος Όλφ Σολτς κατά την πρωτοχρονιάτικη ομιλία του κάνοντας λόγο για “κοντόφθαλμες πολιτικές οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία μιας παγκόσμιας κρίσης ασφάλειας”, όπως είπε.
«Με τον κορωνοϊό να υποχωρεί, η Ρωσία ξεκίνησε μια ανελέητη σύγκρουση στο κέντρο της Ευρώπης. Αμέσως μετά, ο Ρώσος πρόεδρος έκλεισε τη ροή φυσικού αερίου και το φθινόπωρο σημειώθηκε μια βάναυση τρομοκρατική επίθεση από τη Χαμάς εναντίον του Ισραήλ», είπε ο Σολτς.
«Ο κόσμος μας έχει γίνει ένα πιο άστατο και πιο σκληρό μέρος. Αλλάζει με σχεδόν εκπληκτική ταχύτητα. Το αποτέλεσμα είναι ότι κι εμείς πρέπει να αλλάξουμε. Αυτό είναι ένα ανησυχητικό πράγμα για πολλούς από εμάς. Αλλά ξέρω επίσης ότι εμείς στη Γερμανία θα το περάσουμε», είπε ο Scholz.
Τονίζοντας ότι το κλειδί της γερμανικής ισχύος βρίσκεται στη «δύναμη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των 400 εκατομμυρίων κατοίκων της, ο Scholz τόνισε ότι «είναι σημαντικό η Ευρώπη να βγει ενωμένη και ενισχυμένη από τις ευρωπαϊκές εκλογές του επόμενου έτους. Άλλωστε, ο πόλεμος της Ρωσίας στα ανατολικά της ηπείρου μας δεν έχει τελειώσει. Ούτε η ένοπλη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. Το επόμενο έτος θα φέρει επίσης προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες μπορεί να έχουν εκτεταμένες συνέπειες – μεταξύ άλλων για εμάς εδώ στην Ευρώπη».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments