«Ευρωφοβικοί οι πατριώτες, δεν θα αλλάξει κάτι!»

0
Dodekanisos

«Ευρωφοβικές» χαρακτήρισε τις θέσεις του νέου κόμματος με την επωνυμία «Πατριώτες» που αυτή τη στιγμή αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο της ΕΕ, ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Με συνέντευξη του στην Ιταλική Corriere della Sera είπε και τα εξής:

«Τα μέλη των “Πατριωτών”, στο παρελθόν, δεν επηρέασαν, με κάποιο ιδιαίτερο βάρος, τις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου, δεν συνέβαλαν σε κανένα αποτέλεσμα. Οι θέσεις τους ήταν διαρκώς ευρωφοβικές. Και είναι κάτι που δεν θεωρώ ότι αλλάξει, λόγω της ανασύνταξης σε έναν νέο σχηματισμό. Θα συνεχίσουν να λένε τα ίδια πράγματα, από μια διαφορετική ομάδα. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για την ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, διότι ένα μέρος συνέβαλε στις εργασίες του κοινοβουλίου».

Ο ίδιος, αναφερόμενος στις Γαλλικές εκλογές, δεν παρέλειψε να πλέξει ουσιαστικά το εγκώμιο του Εμμανουέλ Μακρόν: «Η παρουσία του προέδρου Μακρόν ως αρχηγού κράτους έως το 2027 αποτελεί στοιχείο σταθερότητας και συνέχειας. Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών δεν πρόκειται να αλλάξει την δυναμική του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διότι «υπάρχει μια ξεκάθαρη πλειοψηφία δυνάμεων η οποία θέλει να προάξει την Ευρώπη».

«Οι Γάλλοι επιθυμούν το μέλλον της χώρας τους να είναι συνδεμένο με την Ευρώπη. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι το περιεχόμενο, όχι οι ετικέτες. Αυτό που ο κόσμος επιθυμεί και το εκφράζει μέσω της ψήφου του».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments