“Εξτρεμιστική η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ”, λέει το ανώτατο Ρωσικό δικαστήριο

0
Dodekanisos

Άλλο ένα βήμα ακριβώς αντίθετο με τα όσα συμβαίνουν στη Δύση έκανε η Ρωσία. Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αποφάνθηκε πως η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ έχει εξτρεμιστικό χαρακτήρα, απαγορεύοντας την δράση της. Τον δρόμο είχε δείξει νωρίτερα αυτόν τον μήνα το Υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο είχε καταθέσει αγωγή λέγοντας ότι οι αρχές είχαν εντοπίσει «σημάδια και εκδηλώσεις εξτρεμιστικού χαρακτήρα» από ένα «κίνημα» LGBTQ+ που δρούσε στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της «υποκίνησης κοινωνικής και θρησκευτικής διχόνοιας.

Η ακροαματική διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς κατηγορούμενο. Ακτιβιστές πολλαπλών δικαιωμάτων επεσήμαναν ότι η μήνυση στόχευε το «διεθνές κίνημα των πολιτών LGBT», το οποίο δεν είναι μια οντότητα αλλά μάλλον ένας ευρύς και αόριστος ορισμός που θα επέτρεπε στις ρωσικές αρχές να πατάξουν κάθε άτομο ή ομάδα που θεωρείται ότι είναι μέρος της « κίνηση.”
Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι το τελευταίο βήμα σε μια δεκαετή καταστολή των δικαιωμάτων LGBTQ+ στη Ρωσία που ξεκίνησε υπό τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έθεσε τις «παραδοσιακές οικογενειακές αξίες» στον ακρογωνιαίο λίθο της διακυβέρνησής του.

Το 2013, το Κρεμλίνο υιοθέτησε την πρώτη νομοθεσία που περιορίζει τα δικαιώματα LGBTQ+, γνωστή ως νόμος για την «gay προπαγάνδα», απαγορεύοντας κάθε δημόσια έγκριση «μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» μεταξύ ανηλίκων. Το 2020, οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προώθησε ο Πούτιν για να παρατείνει τη διακυβέρνησή του για δύο ακόμη θητείες περιελάμβαναν επίσης μια διάταξη για την απαγόρευση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments