Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Έτοιμος για το βήμα παραπάνω!

Έτοιμος για το βήμα παραπάνω!

2
mixai enea
Dodekanisos

Ακόμα ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει την τύχη του εκτός Δωδεκανήσου. Ο λόγος για τον Ενέα Μιχάϊ ό οποίος έπειτα από μία καλή σεζόν με την φανέλα του Διαγόρα κατάφερε να πάρει μετεγγράφη στην ομάδα Κ20 του Παναιτωλικού. Ο νεαρός μίλησε στο news12 για αυτήν του την εμπειρία…
-Ενέα πώς ξεκίνησες το ποδόσφαιρο;
«Από μικρός έπαιζα ποδόσφαιρο αλλά όχι για κάποια ομάδα, στη συνέχεια άκουσα για την ακαδημία ΑΡΕΝΑ και εκεί αγωνίστηκα για 2 χρόνια. Έπειτα από προτροπή τού προπονητή μου στο ΑΡΕΝΑ κατέληξα στην ομάδα τού Διαγόρα».
-Δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα για εσένα, ποιές είναι οι διαφορές;
«Την πρώτη χρονιά έπειτα από τις οδηγίες του προπονητή μου κ.Λευτέρη Μαύρουδη κατακτήσαμε το πρώτο μας πρωτάθλημα. Την επόμενη χρονιά στο εφηβικό πρωτάθλημα εργαστήκαμε πολύ σκληρά και εγώ και οι συμπαίκτες μου και στο τέλος της περιόδου ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι για αυτό το επίτευγμα»
-Ποιά είναι ή γνώμη σου γενικότερα για το εφηβικό πρωτάθλημα;
«Την πρόσφατη αγωνιστική περίοδο ξεκινήσαμε ως φαβορί. Είχαμε την καλύτερη ομάδα και η βαθμολογία πιστεύω μας αδικεί. Σε αυτό βοήθησε πολύ ο προπονητής μου κ. Μιχάλης Τσακίρης».
-Φέτος είχες την ευκαιρία να πάρεις συμμετοχές στην πρώτη ομάδα του Διαγόρα. Πες μας μερικά πράγματα για αυτό.
«Eίχα την ευκαιρία να πάρω συμμετοχές με την πρώτη ομάδα σε δύσκολους αγώνες και δίπλα σε έμπειρους ποδοσφαιριστές όπως ο Ζουρούδης, ο Σαλαμαστράκης,ο Μαίλης και σε πολύ ταλαντούχους παίχτες όπως ο Πεταυράκης, ο Επιφάνης και ο Χατζηπέτρος. Αυτό με βοήθησε πολύ να εξελιχθώ τόσο σαν παίχτης όσο και σαν άνθρωπος»
-Η πρόσφατη χρονιά πρέπει να θεωρείται πολύ σημαντική για εσένα διότι εκτός από τον Διαγόρα συμμετείχες και στη Μικτή ενώ «δοκιμάστηκες» και σε μερικές ομάδες εκτός συνόρων της Δωδεκανήσου…
«Ναι όντως, Εκτός από τον Διαγόρα συμμετείχα και στην Μικτή Δωδεκανήσου. Μέσα από εκεί πιστεύω ότι διακρίθηκα και είχα την ευκαιρία να δοκιμαστώ σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ . Για την ΑΕΚ δεν μπορώ να πω και πολλά γιατί έκανα μόνο μία πρωινή προπόνηση. Στον Ολυμπιακό όμως εντόπισα μεγάλες διαφορές σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε οργανωτικό. Στο τέλος της χρονιάς είχα την ευκαιρία να δοκιμαστώ και στον Παναιτωλικό».
-Όταν πήγες στον Παναιτωλικό τί συνθήκες συνάντησες εκεί και ποιές ήταν οι διαφορές με το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο;
«Στον Παναιτωλικό οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές, Μιλάμε για μία ομάδα με σύγχρονο προπονητικό κέντρο. Εκεί υπάρχει διαφορά νοοτροπίας ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και η προπόνηση ήταν πιο εστιασμένη εκεί που ήθελε ό προπονητής. Αυτό είναι λογικό διότι ο Παναιτωλικός αγωνίζεται στη Superleague ενώ ή Δωδεκάνησος δυστυχώς δεν έχει κανέναν εκπρόσωπο στις Εθνικές κατηγορίες. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μου ζήτησαν να δοκιμαστώ ξανά και στη συνέχεια ο προπονητής, μου ανακοίνωσε ότι τη νέα χρονιά θέλει να είμαι στο ρόστερ των Νέων».
-Θα ήθελες να μας πεις δύο λόγια για κάποιους ξεχωριστούς ανθρώπους πού σε βοήθησαν στην μέχρι τώρα πορεία σου;
«Θά ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μαυρουδή που με βοήθησε να αναπτύξω χαρακτήρα ποδοσφαιριστή και για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Επίσης τον κ. Ρουτζιέρη που χωρίς να με γνωρίζει με εμπιστεύτηκε και μέσα από τις προπονήσεις με βοήθησε να αποκτήσω κάποια προτερήματα που χρειάζονται σε έναν ποδοσφαιριστή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τον Μιχάλη Τσακίρη που συνέχισε να με εμπιστεύεται στην ανδρική ομάδα. Ακόμα ένα ευχαριστώ στον κ. Θεοδώρου για την συνεργασία μας στην Μικτή. Τέλος το μεγαλύτερο ευχαριστώ θα ήθελα να το πω σε έναν άνθρωπο πού για εμένα υπήρξε προπονητής, γυμναστής και φίλος. Χάρις σε εκείνον άρχισα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και σκοπός μου είναι να τον κάνω υπερήφανο. Ο λόγος για τον μεγάλο γυμναστή, Παναγιώτη Τσιάμη».

Αλέξανδρος Σιδερής

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1905-2015
1905-2015
9 years ago

Τους αφανεις διαγορητες να ευχαριστουν ολοι αυτοι που βρηκαν στεγη κ μισθο για να εξεληχθουν τα παιδια.δεν ειχαν εθελοντικη προσφορα…..για να τους ευχαριστειτε τοσο θερμα.

1906-2014
1906-2014
9 years ago

ΟΝΟΜΑΣΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ 1905-2015 ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ…..ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ….ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ….ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΟΝΟΝΤΑΙ.ΑΣΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΛΕΨΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ.ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΟΥ…..ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΚΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΟΜΗ ΤΟΥΣ.ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΞΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ.ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ.