Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Έτοιμοι να αντιδράσουν στον Κολοσσό!

Έτοιμοι να αντιδράσουν στον Κολοσσό!

0
vasilopoulos sideris
Dodekanisos

Την αντίδραση των παικτών του έχει ως ζητούμενο για το παιχνίδι της πρεμιέρας της Α1 με αντίπαλο το Ρέθυμνο, ο προπονητής του Κολοσσού, Άρης Λυκογιάννης. Ο τεχνικός των «θαλασσί» όπως και οι Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Γιάννης Γεωργαλλής, Ρούπ Άχονεν μίλησαν στο πλαίσιο της mediaday του συλλόγου για το παιχνίδι του Σαββάτου αλλά και για τους στόχους της ομάδας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:
Άρης Λυκογιάννης:
Τι πιστεύεται για την νέα σεζόν;
«Όπως έχω ξαναπεί, ο στόχος μας είναι να έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα και μία καλή παρουσία όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Η προίκα που κουβαλάμε από τα προηγούμενα χρόνια είναι αρκετά μεγάλη και αυτό σε εμάς του παλιούς δίνει μεγαλύτερη πίεση. Το παιχνίδι της πρεμιέρας είναι πολύ δύσκολο διότι πάντα η πίεση βαραίνει τον γηπεδούχο. Προερχόμαστε από μία κακή εμφάνιση και ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό που σίγουρα έχει επηρεάσει την ψυχολογία μας, όμως πιστεύω πως ήταν ένα πολύ καλό τεστ για να δούμε τον χαρακτήρα μας. Και την προηγούμενη χρονιά είχαμε βρεθεί ακριβός στην ίδια θέση, χάνοντας με αρκετούς πόντους στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό όμως η παρουσία μας στο επόμενο παιχνίδι ήταν καλή. Μπορεί να μην είχαμε πολύ ταλέντο, όμως από θέμα ψυχολογίας αντιδράσαμε. Περιμένω αντίδραση από την ομάδα, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι υπάρχει ταλέντο και γενικότερα έχουμε φτιάξει μία ομάδα όπως την θέλαμε το φετινό καλοκαίρι. Από εκεί και έπειτα όταν μιλάς για την καρδιά και το κίνητρο του κάθε αθλητή, εκεί δεν υπάρχει σκάουτινγκ, αυτά είναι πράγματα που οι παίκτες πρέπει να τα δείξουν μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω πως έχουμε ένα πολύ δυνατό κίνητρο και ελπίζω να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών».
-Πιστεύεται πως η ήττα από τον Ολυμπιακό θα λειτουργήσει ευεργετικά;
«Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό, μιλάμε για διαφορετικό επίπεδο, για διαφορετικά μεγέθη, για εντός και εκτός έδρας παιχνίδι, αυτά έχουν πολύ μεγάλη απόσταση ειδικά στην Ελληνική Λίγκα. Επίσης μιλάμε για δύο διαφορετικές διοργανώσεις, αλλιώς προσεγγίζουν ακόμα και στο πίσω μέρος του μυαλού τους οι παίκτες το κύπελλο, τα βλέπουν περισσότερο σαν φιλικά παιχνίδια. Είναι δεδομένο ότι ήμασταν χαλαροί εν’ γνώση μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι κάτι που βγήκε με τον λάθος τρόπο και σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά θεωρώ πως δεν θα σταθούμε πολύ σε αυτό το παιχνίδι. Αυτή ήταν και η προεργασία που είχαμε κάνει , όλοι ήταν συνειδητοποιημένοι απλά όταν ένας αγώνας εξελίσσεται άσχημα, μετά σε παρασέρνει το κύμα. Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια τα οποία για εμάς έχουν εντελώς διαφορετική σημασία, οπότε πιστεύω πως δεν μπαίνουν στην ζυγαριά»
-Πόσο σας προβληματίζει η απουσία του Σαλούστρου;
«Σαφέστατα με προβληματίζει , καθώς ο Σαλούστρος είναι ένας παίκτης που στο αμυντικό κομμάτι, δίνει πολλά στην ομάδα, είναι Έλληνας και δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Η παρουσία του μέχρι στιγμής στα φιλικά, ήταν πολύ μέτρια και σαν ομάδα δείξαμε ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε και χωρίς αυτόν. Αυτό είναι κάτι που μου δίνει αρκετή αισιοδοξία».
-Που πρέπει να χτυπήσει ο Κολοσσός στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο;
«Το παιχνίδι θα κριθεί καθαρά στο αμυντικό κομμάτι. Το Ρέθυμνο ανέκαθεν και τα προηγούμενα χρόνια και φέτος είναι μία φύση επιθετική ομάδα. Μία ομάδα που θέλει να τρέχει, σουτάρει πολύ, πηγαίνει τα παιχνίδια σε υψηλά σκορ. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει το πώς θα εμφανιστούμε εμείς αμυντικά, το πόσο συγκεντρωμένοι θα είμαστε σε αυτό το κομμάτι και πως θα επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Αν τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους θα τους δώσουμε να πιστέψουν πως μπορούν να κερδίσουν».
-Ποιό είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στον κόσμο;
«Περιμένουμε να δούμε περισσότερη προσέλευση του κόσμου από ότι είχαμε τις προηγούμενες χρονιές. Νομίζω το αξίζουμε μετά από τις εμφανίσεις που κάναμε τα τελευταία δύο χρόνια. Απ’ ότι γνωρίζω η κίνηση των διαρκείας είναι καλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές, έπεσαν και οι τιμές στα συγκεκριμένα εισιτήρια κάτι που έδωσε την δυνατότητα σε κάποιους ανθρώπους να πάρουν διαρκείας. Καλώ τον κόσμο να έρθει να βοηθήσει την ομάδα και να απολαύσει το παιχνίδι».

Ο αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Γεωργαλλής τόνισε τα εξής:
«Kάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη ειδικά όταν παίζεις εντός έδρας. Δυστυχώς η ομάδα βρίσκεται μακριά από το κέντρο και δεν έχει την δυνατότητα να δώσει πολλά φιλικά ώστε να μονταριστεί καλύτερα. Αυτό γίνεται κάθε χρόνο, η ομάδα ζει με αυτό, πρέπει οι ξένοι που έχουν έρθει να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην Ελληνική πραγματικότητα διότι είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα από αυτά που έχουν συνηθίσει. Υπάρχει πολύ τακτική, πολύ physical game και τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν την ανάλογη εμπειρία. Όσον αφορά το παιχνίδι, το Ρέθυμνο είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα το είδαμε και στο μεταξύ μας φιλικό παιχνίδι. Χρειαζόμαστε την νίκη, ώστε να ξεκινήσουμε με το δεξί το πρωτάθλημα. Χρειαζόμαστε τον κόσμο στο πλευρό μας, να δώσει για ακόμη φορά βροντερό παρών. Το Σάββατο έχουμε ένα πολύ κομβικό παιχνίδι γιατί μετά ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Νομίζω πως μετά το Σάββατο θα κριθούν πολλά, όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο το παιχνίδι του Σαββάτου είναι κομβικής σημασίας».

O έμπειρος Παναγιώτης Βασιλόπουλος ανέφερε:
«Eίναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, καθώς το Ρέθυμνο είναι μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς οπότε πρέπει να κερδίσουμε. Το θέμα είναι ότι η ήττα από τον Ολυμπιακό ήταν πολύ βαριά, όμως αυτό μπορεί να μας κάνει καλό ώστε να καταλάβουν και οι ξένοι πόσο δύσκολο είναι το πρωτάθλημα μας. Πρέπει να δουλέψουμε στις μέρες που μας απομένουν πάρα πολύ καλά και δεν πρέπει να έχουμε το άγχος του γηπεδούχου. Εμείς θέλουμε το δημιουργικό άγχος που σε κάνει να θες να δουλέψεις πιο πολύ, ώστε να κερδίσεις. Θα πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλή ομαδική άμυνα, θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας, καθώς είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι και δεν έχουμε δώσει αρκετά φιλικά ώστε να έχουμε καλό αγωνιστικό ρυθμό, αλλά θεωρώ πως μέσα από την άμυνα θα καταφέρουμε να πολεμήσουμε όποιες δυσκολίες μας παρουσιαστούν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Θεωρώ πως φέτος μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω, βέβαια όλες οι ομάδες από το 3-4 και κάτω έχουν ενισχυθεί και διαθέτουν πολύ ποιοτικά ρόστερ. Καλό θα ήταν η ομάδα να είχε έναν κορμό ώστε ο προπονητής να ξέρει τι χρειάζεται αλλά θεωρώ πως έχουμε ελπίδες να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Αυτό που σίγουρα θα προσπαθήσουμε είναι να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι. Θέλουμε να παίξουμε ωραίο μπάσκετ ώστε ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο να το ευχαριστηθεί και να περάσει καλά».

Ο ξένος της παρέας Ρούπ Άχονεν πρόσθεσε με την σειρά του πως είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι καθώς είναι το πρώτο εντός έδρας μέσα στην σεζόν. Στόχος του Κολοσσού είναι να συμμετάσχει στα play off και να τερματίσει μέσα στην πρώτα εξάδα. Η ομάδα θα προσπαθήσει να παίξει ωραίο μπάσκετ παρότι έχει πολλά καινούρια πρόσωπα.

Στη φωτογραφία ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος με τον συντάκτη μας Αλέξανδρο Σιδερή κατά την διάρκεια της media day που οργάνωσε ο Κολοσσός στο Βενετόκλειο κλειστό γυμναστήριο της Ρόδου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments