Το ακούγαμε σαν παραμύθι αλλά απ’ ότι φαίνεται κοντεύει ο καιρός που θα το δούμε και στην πράξη. Εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων λανσάρει ήδη «καλλιεργούμενα» μπιφτέκια λιονταριών, μπριζόλες τίγρης και ρολά σούσι με ζέβρα και άλλα. Όλα φτιαγμένα στο εργαστήριο. Είναι κάτι ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενο που προκαλεί πολλές αντιδράσεις και ερωτηματικά, ωστόσο η εταιρεία εκτιμά ότι σύντομα θα δοθούν στην αγορά μόλις δοθεί έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές. Το independent μάλιστα γράφει πως τα εστιατόρια Michelen στο Λονδίνο θα είναι τα πρώτα που θα προσφέρουν τα συγκεκριμένα πιάτα, ενώ τα σχέδια που υπάρχουν είναι να μπορεί κάποιος να τα αγοράζει ακόμα και από τα super market.
Το καλλιεργούμενο κρέας είναι μια μέθοδος παραγωγής που επιτρέπει στις εταιρείες να παράγουν τρόφιμα από οποιοδήποτε είδος χωρίς να σφάζουν ζώα. Παράγεται μέσω της καλλιέργειας κυττάρων ζώων, γεγονός που επιτρέπει στους παραγωγούς να αναπαράγουν το διατροφικό προφίλ του συμβατικού κρέατος. Και αυτό μεθοδεύεται στο πλαίσιο της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της αποτροπής της υπερβολικής χρήσης αντιβιοτικών. Οι οραματιστές της νέας διατροφικής συνήθειας δηλαδή, έχουν στόχο για μια ακόμα φορά την προστασία του πλανήτη.