Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Επίσκεψη του προέδρου της ΝΟΔΕ Δωδ/σου της ΝΔ στο ΤΕΕ Π.Τ Δωδ/σου

Επίσκεψη του προέδρου της ΝΟΔΕ Δωδ/σου της ΝΔ στο ΤΕΕ Π.Τ Δωδ/σου

0
Dodekanisos

Συνάντηση με την διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ Περιφερειακού Τμήματος Δωδεκανήσου είχε την Τρίτη 1η Αυγούστου, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Παύλος Μπακίρης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας κ. Μιχάλη Μαντικό.

Ο κ. Μπακίρης κατά την συνάντηση εξήρε την άμεση ανταπόκριση των μελών του ΤΕΕ, στην πρόσφατη δοκιμασία της Κω έπειτα από τον φονικό σεισμό και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Γλυνό, τον αντιπρόεδρο κ. Αντώνη Γιαννικουρή και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Π.Τ Δωδ/σου για την πορεία των ελέγχων στα κτήρια του νησιού.

Όπως επισημάνθηκε είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν άμεσα οι προβλεπόμενες ενέργειες ελέγχου των κτηριακών υποδομών, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την αποκατάστασή τους αλλά και για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Παραλλήλως επισημάνθηκε η ανάγκη, άμεσα να γίνει η αποκατάσταση των αρχαιολογικών χώρων που υπέστησαν ζημιές από την σεισμική δραστηριότητα αφενός για την προστασία του πολιτιστικού μας πλούτου και αφετέρου για την διαφύλαξη της εικόνας του νησιού, λαμβάνοντας υπόψη πως βρισκόμαστε στην ακμή  της τουριστικής περιόδου. Το ΤΤΕ π.τ. Δωδ/σου έχει δημιουργήσει  μία  ‘’Επιτροπή Πολιτισμού’’ η οποία μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην υλοποίηση αυτού του στόχου.

Είναι επίσης σημαντικό πέρα από τις προσωρινές εργασίες για να καταστεί ξανά λειτουργικός ο λιμένας να ολοκληρωθούν άμεσα όλες οι εργασίες αποκατάσταση των ζημιών του παραλιακού μετώπου καθώς και η πραγματοποίηση των σχεδίων της μαρίνας  ΚΩ.

Η ΝΟ.Δ.Ε Δωδ/σου της ΝΔ θα  συνεχίσει να ενημερώνεται και να  παρακολουθεί στενά  τις εξελίξεις όσον αφορά την έγκαιρη υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης απέναντι στους πληγέντες της  πρόσφατης δοκιμασίας της Κω.

Ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου, συνεχάρη τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ τμήματος Δωδεκανήσου για την πρόθεσή τους να συστήσουν «Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών» το οποίο θα ενεργοποιείται σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Η Κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να στηρίξει την πρωτοβουλία αυτή και να βρει τρόπους θεσμοθέτησής της.  Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί το ΤΕΕ Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου, να συνδράμει εθελοντικά στο έργο της  Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών  του Υπουργείου Υποδομών, βοηθώντας στην επίσπευση των διαδικασιών εκτίμησης, χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ Π.Τ. Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Γλυνός, έκανε γνωστό πως προτίθεται με την σύσταση εξειδικευμένων επιτροπών να καλύψει εθελοντικά σε πολλαπλά επίπεδα τις ανάγκες του νομού, με έμφαση και στα μικρά νησιά όπου οι Δήμοι είναι υποστελεχωμένοι και χρειάζονται υποστήριξη για την δρομολόγηση έργων, αρκεί η πολιτεία να φροντίσει για την θεσμοθέτηση όλων αυτών των πρωτοβουλιών που προτίθεται να αναλάβει το ΤΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει στην ηγεσία της ΝΔ το αίτημά τους, προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στο ΤΕΕ  Π.Τ Δωδεκανήσου προς αυτή την κατεύθυνση, ασκώντας πιέσεις προς την κυβέρνηση να καλύψει θεσμικά και νομικά την εξαίρετη αυτή πρωτοβουλία των μελών της διοικούσας επιτροπής, από την οποία ο νομός μας μπορεί να επωφεληθεί πολλαπλώς.

Παράλληλα, στα πλαίσια της συνάντησης έγινε αναφορά στην ανάγκη να βρεθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα των  μηχανικών  που προκύπτει από το γεγονός πως αν δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν καμία επαγγελματική δραστηριότητα

«Η αδικία αυτή θα πρέπει να αποκατασταθεί. Ο κλάδος των μηχανικών, στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης, είναι από εκείνους που δέχθηκαν τεράστιο πλήγμα. Θα πρέπει να μπει τέλος στον φαύλο κύκλο που δημιουργείται από την προϋπόθεση της ασφαλιστικής ενημερότητας για την εκτέλεση οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας.

Οι μηχανικοί λόγω της αδυναμίας καταβολής των υψηλότατων ασφαλιστικών εισφορών είναι με τα χέρια δεμένα, την ώρα που άλλοι κλάδοι δεν δεσμεύονται από αυτήν την προϋπόθεση και μπορούν να εργάζονται κανονικά ανεξαρτήτως των οφειλών στο ασφαλιστικό τους ταμείο. Θα πρέπει να μπει τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Παύλος Μπακίρης.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments