Επίσημος ο νέος νόμος της Βουλγαρίας κατά της ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας

0
Dodekanisos

Δημοσιεύτηκε και επίσημα το κείμενο του Βουλγαρικού νόμου που απαγορεύει την προώθηση των απόψεων της LGBTQ+ κοινότητας στα σχολεία. Ο πρόεδρος Ρουμάν Ρούντεφ προσπάθησε αλλά απέτυχε να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο το οποίο εισήχθη από το κόμμα «Αναγέννηση» και στηρίχθηκε και από άλλα φιλοευρωπαϊκά μάλιστα κόμματα. Υπενθυμίζουμε ότι ο νέος νόμος είχε περάσει με μεγάλη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στις 7 Αυγούστου.

Από τότε έχουν σημειωθεί σθεναρές αντιδράσεις ενώ έχει ζητηθεί και η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να επιβάλλει κυρώσεις στη Βουλγαρία.

«Αυτός ο νόμος δεν είναι μόνο ένα βουλγαρικό ζήτημα. Αυτός είναι ένας ρωσικός νόμος που έχει βρει τον δρόμο του στην καρδιά της Ευρώπης», είπε ο Rémy Bonny, εκτελεστικός διευθυντής της Forbidden Colours, μιας ομάδας που υποστηρίζει τα δικαιώματα LGBTQ+, «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να παρέμβει και η Βουλγαρία να λογοδοτήσει», είπε.

Ο Kostadin Kostadinov, πρόεδρος του Revival Party που εισήγαγε τη νομοθεσία, χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα την υιοθέτηση του νόμου «ιστορική σημαντική ανακάλυψη» και ότι «η προπαγάνδα LGBT είναι αντιανθρώπινη και δεν θα γίνει αποδεκτή στη Βουλγαρία». Ο γάμος ομοφύλων δεν αναγνωρίζεται στη Βουλγαρία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ουγγαρία και η Ρωσία έχουν ψηφίσει παρόμοια νομοσχέδια όπως πιο πρόσφατα και η Γεωργία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments