Επιμένουν οι Εσθονοί, η Ουκρανία να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας!

0
Dodekanisos

Να επιτεθεί σε στρατιωτικούς στόχους μέσα στο Ρωσικό έδαφος προτρέπει την Ουκρανία και η Εσθονία. Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Εσθονός Υπουργός Άμυνας Hanno Pevkur (Χάννο Πέβκουρ) τόνισε ότι «εκτός από περισσότερα πυρομαχικά και πιο αποτελεσματική αεράμυνα, είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει!».

«Εκτός από τα πυρομαχικά και την αεράμυνα, δύο πράγματα μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία να φτάσει στο σημείο καμπής για να κερδίσει τον πόλεμο: να αυξηθεί η εκπαίδευση για τα ουκρανικά μαχητικά και να της επιτραπεί  να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία», έγραψε ο Pevkur στο X.

Η Πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας είπε επίσης νωρίτερα ότι «η Ρωσία προκαλείται από αδυναμία και όχι από δύναμη». Προτρέπει περισσότερα δυτικά στρατεύματα να σταλούν στην Ουκρανία για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ενώ η χώρα της και άλλοι προτρέπουν επίσης τα δυτικά στρατεύματα να συμμετάσχουν σε απευθείας μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις.

 Η πρωθυπουργός προβάλλει αυτούς τους ισχυρισμούς παρά το γεγονός ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν και το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο προειδοποιούν επανειλημμένα ότι αν εμφανιστούν δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, θα ισοδυναμούσε με έναρξη παγκόσμιου πολέμου. Αρκετά άρθρα έχουν εμφανιστεί στον διεθνή Τύπο τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το ενδεχόμενο η Εσθονία να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία. Το Ταλίν σχεδιάζει να αναλάβει μη μαχητικές δραστηριότητες για να αντικαταστήσει τις ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες στη συνέχεια θα μπορούσαν να πάνε στο μέτωπο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments