«Ένας …άρρωστος γέρος από την Κόκκινη πλατεία δεν θα μας πει για κόκκινες γραμμές!»

0
Dodekanisos

«Άρρωστο γέρο από την κόκκινη πλατεία!», χαρακτήρισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Βολόντιμιρ Ζελένσκυ, μιλώντας με αφορμή τα 33 χρόνια μετασοβιετικής ανεξαρτησίας. Χαρακτηριστικά είπε και τα εξής:

«Ένας άρρωστος γέρος από την Κόκκινη Πλατεία που απειλεί συνεχώς τους πάντες με το κόκκινο κουμπί δεν θα μας υπαγορεύσει καμία από τις κόκκινες γραμμές του», είπε σε ένα βίντεο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Παράλληλα ο Ζελένσκυ έκανε λόγο για έναν πρόσφατο ανεπτυγμένο νέο πύραυλο που είναι όπως είπε ταχύτερος και πιο ισχυρός από τα εγχώρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής το Κίεβο για να αντεπιτεθεί στη Ρωσία, χτυπώντας τα διυλιστήρια πετρελαίου και τα στρατιωτικά αεροδρόμιά της.

«Ο εχθρός μας… θα ξέρει ποιος είναι ο ουκρανικός τρόπος για αντίποινα. Άξιος, συμμετρικός, μακράς εμβέλειας». Ο Ζελένσκι είπε ότι η νέα κατηγορία ουκρανικού όπλου χρησιμοποιήθηκε για ένα επιτυχημένο χτύπημα σε στόχο στη Ρωσία», αλλά δεν διευκρίνισε πού.

Ο Ζελένσκι πιέζει τους συμμάχους του Κιέβου να του επιτρέψουν να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος, όπως να χτυπήσει αεροπορικές βάσεις που χρησιμοποιούνται από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη που σφυροκοπούν την Ουκρανία με πυραύλους και βόμβες ολίσθησης.

«Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι οι αποφάσεις μας για τα νέα όπλα, συμπεριλαμβανομένου του νέου πυραύλου, είναι ο ρεαλιστικός τρόπος δράσης μας, ενώ ορισμένοι από τους εταίρους μας δυστυχώς καθυστερούν τις αποφάσεις», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments