“Ένα χτύπημα των ΗΠΑ στα Ρωσικά στρατεύματα σημαίνει Γ’ Παγκόσμιος!”

0
Dodekanisos

Για συνεχόμενη Ρωσοφοβία εκ μέρους της Πολωνίας έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ! Ο Ρώσος πολιτικός σημείωσε ότι ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι έκανε πρόσφατα όχι απλώς μια μη διπλωματική δήλωση για τη Μόσχα, αλλά μια ανοιχτά εχθρική.

Είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτεθούν στις θέσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία εάν η Μόσχα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Ο Μεντβέντεφ αναφέρει πως ο Σικόρκσι είπε τα ακόλουθα: «Οι Αμερικανοί είπαν στους Ρώσους ότι αν πυροδοτήσετε ένα πυρηνικό όπλο, ακόμα κι αν δεν σκοτώσει κανέναν, θα χτυπήσουμε όλες τις θέσεις σας στην Ουκρανία με συμβατικά όπλα, θα τους καταστρέψουμε όλους».
Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, οι δηλώσεις του Σικόρσκι αξίζουν τρεις εξηγήσεις (διευκρινίσεις).

«Πρώτον, η Ουάσιγκτον δεν ανέφερε κάτι τέτοιο στη Μόσχα, καθώς είναι πιο προσεκτική από τη Βαρσοβία. Δεύτερον, ένα χτύπημα των ΗΠΑ στα ρωσικά στρατεύματα σημαίνει την έναρξη ενός πολέμου σε παγκόσμια κλίμακα, επομένως ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών ακόμη και μιας χώρας όπως η Πολωνία πρέπει τουλάχιστον με κάποιο τρόπο να το καταλάβει αυτό. Τρίτον, η επιθυμία των Πολωνών να τοποθετήσουν αμερικανικά τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφός τους μπορεί να οδηγήσει στο να λάβει η Πολωνία απλώς το μερίδιό της (μερίδα) ραδιενεργής τέφρας. Είναι αυτό που θέλετε πραγματικά;».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments