Εμφύλιο «βλέπει» ο Μακρόν αν χάσει στις Βουλευτικές εκλογές!

0
Dodekanisos

Η άνοδος στην εξουσία ακροδεξιών ή ακροαριστερών κομμάτων απειλεί τη χώρα με εμφύλιο πόλεμο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με βάση πρόσφατες δηλώσεις που έκανε σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις. Επεσήμανε πως το κόμμα της Μαρίν Λεπέν διχάζει τους ανθρώπους με βάση το θρησκευτικό και εθνοτικό τους υπόβαθρο.

Αλλά και αυτό του Μελανσόν, διαχωρίζει τους ανθρώπους με βάση τη θρησκευτική ή κοινοτική τους ταυτότητα, κάτι που θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε εμφύλιες συγκρούσεις, όπως είπε. Όπως γράφουν διάφορα ειδησεογραφικά site, μια τέτοια δήλωση του Γάλλου προέδρου δεν ήταν τυχαία. Μετά την ήττα του κόμματός του στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Μακρόν συνεχίζει να χάνει γρήγορα την υποστήριξη στο εσωτερικό της χώρας.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα του αναμένεται να βρεθεί στην καλύτερη περίπτωση, στην τρίτη θέση στις επικείμενες Βουλευτικές εκλογές. Επί του παρόντος, μόνο το 21% των ψηφοφόρων είναι έτοιμο να το ψηφίσει και πάλι. Αντίθετο το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, το οποίο υποστηρίζεται από το 35,5% των Γάλλων. Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο κατατάσσεται με αυτοπεποίθηση στη δεύτερη θέση με 29% των ψήφων. Να προσθέσουμε ότι σε αυτό το πλαίσιο, ο Μακρόν έχει ήδη δηλώσει ότι είναι έτοιμος να επαναλάβει τον διάλογο με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το θέμα της ειρηνικής διευθέτησης της ουκρανικής σύγκρουσης.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments