Τέσσερα Ελληνικά ΜΜΕ απαγορεύτηκαν στη Ρωσία

0
Dodekanisos

«Απάντηση» στην απόφαση της ΕΕ να απαγορεύσει την αναμετάδοση Ρωσικών ειδησεογραφικών Μέσων Ενημέρωσης δίνει η Ρωσία. Αποφάσισε να περάσει στην …αντεπίθεση, απαγορεύοντας με τη σειρά της ορισμένα Μέσα της Ευρώπης. Μεταξύ υτών βρίσκονται και τέσσερα Ελληνικά. Πρόκειται για τις ιστοσελίδες της ΕΡΤ, του SKAI, του MEGA TV καθώς και το protothema. Στην σχετική ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας, αναφέρονται τα εξής:

«Ως απάντηση στην απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της ΕΕ στις 17 Μαΐου να απαγορεύσει «κάθε δραστηριότητα εκπομπής» σε τρία ρωσικά μέσα ενημέρωσης (RIA Novosti, Izvestia και Rossiyskaya Gazeta), η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 25 Ιουνίου, εισάγονται αντιπεριορισμοί πρόσβασης από την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας στους πόρους εκπομπής ορισμένων μέσων ενημέρωσης των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φορέων μέσων ενημέρωσης της Ένωσης που διαχέουν συστηματικά ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα και σε διάφορα επίπεδα προειδοποιήσει ότι η παρενόχληση εγχώριων δημοσιογράφων με πολιτικά κίνητρα και οι αβάσιμες απαγορεύσεις στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης στην ΕΕ δεν θα περάσουν απαρατήρητες. Παρόλα αυτά, οι Βρυξέλλες και οι πρωτεύουσες των χωρών του μπλοκ επέλεξαν να πάρουν τον δρόμο της κλιμάκωσης, αναγκάζοντας την Μόσχα να λάβει αντίστοιχα και αναλογικά αντίμετρα με μια ακόμη παράνομη απαγόρευση. Την ευθύνη για μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων φέρει αποκλειστικά η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι χώρες αυτής της ένωσης που υποστήριξαν μια τέτοια απόφαση.

Εάν αρθούν οι περιορισμοί στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η ρωσική πλευρά θα επανεξετάσει επίσης την απόφασή της σε σχέση με τους αναφερόμενους φορείς μέσων ενημέρωσης».

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments