Εκτινάσσεται σε νέο μεγάλο ποσοστό αποδοχής το AfD

0
Dodekanisos

Το ανατολικό γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας παρουσιάζει νέα προβλήματα για το πολιτικό κατεστημένο της χώρας, με νέες δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) φτάνει σε νέο υψηλό ρεκόρ, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) μένουν και εντελώς έξω από το κρατικό κοινοβούλιο.

Η νέα δημοσκόπηση από το ερευνητικό ινστιτούτο Civey έδειξε το AfD στο 37 τοις εκατό των ψήφων, σημειώνοντας άνοδο τέσσερις μονάδες από την τελευταία δημοσκόπηση πριν από τέσσερις εβδομάδες. Εν τω μεταξύ, το SPD παίρνει μόνο ένα 3 τοις εκατό των ψήφων.

Εάν το αριστερό SPD πράγματι πάρει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, θα είναι η πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που δεν θα μπορέσει να επιτύχει το όριο του 5 τοις εκατό σε ένα ομοσπονδιακό κράτος, πράγμα που σημαίνει ότι θα απομακρυνόταν εντελώς από το κοινοβούλιο. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ασκούσε νέα πίεση στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Ως απάντηση στη δημοτικότητα του AfD, υπάρχουν τώρα συνεχείς προσπάθειες για την οριστική απαγόρευση του κόμματος , συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών του βουλευτή του CDU Μάρκο Γουάντερβιτς, ο οποίος ηττήθηκε από έναν υποψήφιο του AfD στην περιφέρειά του.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments