Εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο στην Ουγγαρία γιατί αρνείται να δεχθεί μετανάστες!

0
Dodekanisos

Διακόσια εκατομμύρια ευρώ καλείται να πληρώσει η Ουγγαρία όπως αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη συμμόρφωση της με τους κανόνες  της ΕΕ για το άσυλο. Επιπρόσθετα στην Βουδαπέστη επιβάλλεται και 1 εκατομμύριο ευρώ την ημέρα μέχρι να εφαρμόσει πλήρως τη νομοθεσία. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν με τοποθέτηση που έκανε επέκρινε την απόφαση ως «εξωφρενική και απαράδεκτη».

«Φαίνεται ότι οι παράνομοι μετανάστες είναι πιο σημαντικοί για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών από τους ευρωπαίους πολίτες τους», έγραψε ο Όρμπαν σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), υποστηρίζοντας ότι η Ουγγαρία είχε διαταχθεί να πληρώσει εκατομμύρια για την υπεράσπιση των συνόρων της».

Υπενθυμίζουμε ότι το ανώτατο δικαστήριο αποφάνθηκε για πρώτη φορά το 2020 ότι η Βουδαπέστη  είχε περιορισμένη πρόσβαση σε διαδικασίες ασύλου για όσους αναζητούν διεθνή προστασία στη χώρα, καθιστώντας τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων «πρακτικά αδύνατη». Τότε, το δικαστήριο έκρινε επίσης ότι οι ουγγρικές αρχές κρατούσαν παράνομα αιτούντες άσυλο σε «ζώνες διέλευσης» υπό συνθήκες που ισοδυναμούσαν με κράτηση, καθώς και παραβίαση του δικαιώματός τους να ασκήσουν έφεση.

Στην τελευταία ετυμηγορία, το δικαστήριο παραδέχτηκε ότι η Βουδαπέστη είχε κλείσει τις «ζώνες διέλευσης», αλλά αυστηροποίησε τους κανόνες για να απαγορεύσει τους μελλοντικούς αιτούντες άσυλο. Η αδυναμία «εκπλήρωσης των υποχρεώσεων συνιστά άνευ προηγουμένου και εξαιρετικά σοβαρή παραβίαση του δικαίου της ΕΕ», ανέφερε το ΔΕΚ σε δελτίο τύπου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments