Αρχική Videos “Είναι ψέματα”, είπε ο Πεσκόφ για τους ισχυρισμούς του Τζόνσον!

“Είναι ψέματα”, είπε ο Πεσκόφ για τους ισχυρισμούς του Τζόνσον!

0

Οι ισχυρισμοί ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε τον τότε πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον με πυραυλική επίθεση είναι «ψέματα», δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Οι κατηγορίες του Τζόνσον προέκυψαν σε νέο ντοκιμαντέρ του BBC για την κρίση στην Ουκρανία.

Ο Τζόνσον μιλώντας για μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πούτιν στις 2 Φεβρουαρίου λίγο περισσότερο από τρεις εβδομάδες πριν οι εντάσεις για την Ουκρανία κλιμακωθούν σε πλήρη στρατιωτική δράση, ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος ηγέτης τον απείλησε. «Είπε, «Μπόρις, δεν θέλω να σε πληγώσω, αλλά, με έναν πύραυλο προς τη Μεγάλη Βρετανία, θα χρειαζόταν μόνο ένα λεπτό».

«Δεν υπήρξαν απειλές με πυραύλους», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα. «Όταν εξήγησε τις προκλήσεις για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος Πούτιν παρατήρησε ότι εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, η πιθανή ανάπτυξη του ΝΑΤΟ ή αμερικανικών πυραύλων στα σύνορά μας θα σήμαινε ότι οποιοσδήποτε πύραυλος θα μπορούσε να φτάσει στη Μόσχα μέσα σε λίγα λεπτά». Ο Ρώσος αξιωματούχος αναρωτήθηκε αν ο Τζόνσον είπε ψέματα εσκεμμένα ή «απλώς δεν κατάλαβε τι μιλούσε ο Πρόεδρος Πούτιν». Εάν το τελευταίο ισχύει, οι άνθρωποι θα πρέπει να ανησυχούν για τον Τζόνσον, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments