“Είναι μια μαζική επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης”

0
Dodekanisos

«Μαζική επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης» χαρακτήρισε την προτεινόμενη νομοθεσία της Ιρλανδίας για τη ρητορική μίσους ο ιδιοκτήτης του X, Έλον Μασκ! Το νομοσχέδιο στοχεύει στην αντιμετώπιση τόσο της υποκίνησης μίσους όσο και της ρητορικής μίσους και διαφημίζεται από την ιρλανδική κυβέρνηση ως τρόπος ενημέρωσης των υφιστάμενων νόμων στην εποχή του Διαδικτύου. Αρκετοί πάντως είναι αυτοί που τονίζουν ότι ο νέος νόμος θα …καταπνίξει την ελευθερία του λόγου. «Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας. Πρέπει να μπορείς να πεις τη γνώμη σου στο πλαίσιο του νόμου: χωρίς αυτό δεν έχεις πραγματική δημοκρατία», είπε ο Μασκ σε Ιρλανδικό μέσο ενημέρωσης (Gript) και πρόσθεσε και τα εξής:

«Θα χρηματοδοτήσουμε επίσης τις δικαστικές αμοιβές των Ιρλανδών πολιτών που θέλουν να αμφισβητήσουν το νομοσχέδιο, επομένως θα βεβαιωθούμε ότι εάν υπάρξει προσπάθεια να …πνιγεί η φωνή του ιρλανδικού λαού, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να υπερασπιστούμε τον λαό και την ικανότητά να λένε τη γνώμη τους».

Το νομοσχέδιο για υποκίνηση βίας ή μίσους και αδικήματα μίσους, έχει ήδη περάσει από το Dáil, την κάτω αίθουσα της Ιρλανδίας, αλλά έχει σταματήσει στη Γερουσία, την άνω αίθουσα. Ωστόσο, η Helen McEntee, η ιρλανδή υπουργός Δικαιοσύνης, επέμεινε ότι θα προχωρήσει φέτος. Το νομοσχέδιο σκοπεύει να ποινικοποιήσει την επικοινωνία ή τη συμπεριφορά που «υποκινεί τη βία ή το μίσος εναντίον μιας ομάδας ή ατόμου που συνδέονται με ένα προστατευμένο χαρακτηριστικό».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments