«Είναι απίθανο η Ρωσία να συνεργαστεί ξανά με τη Δύση!»

0
Dodekanisos

Την πεποίθηση ότι η Ρωσία ρίχνει πλέον όλο το βάρος της επιχειρηματικής συνεργασίας με τις χώρες της Ανατολής, μακριά από τη Δύση, εξέφρασε με πρόσφατη συνέντευξη του στο Ria Novosti του ο επίτροπος Προεδρικών Επιχειρηματικών Δικαιωμάτων Μπόρις Τίτοφ. Όπως εξήγησε, η απόφαση για να αλλάξει στάση η χώρα και να απομακρυνθεί από τη Δύση δεν πάρθηκε απλά από κακία και δεν είναι πολιτική απόφαση. Πρόκειται ουσιαστικά για μια επιλογή που σχετίζεται καθαρά με οικονομικούς λόγους.

«Απλώς η Δύση είναι ήδη ένα κλειστό κεφάλαιο. Είναι, αν θέλετε, παρελθόν για την ανθρωπότητα. Το μέλλον είναι η Ανατολή, ο λεγόμενος παγκόσμιος Νότος. Είναι απίθανο η Ρωσία να επιδιώξει οικονομική συνεργασία με δυτικές χώρες στο μέλλον. Ξέρετε, ακόμα κι αν φανταστούμε ότι η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες άρουν όλες τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στη Ρωσία σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία αύριο και μας προσέγγιζαν ξανά, δεν θα στραφούμε ποτέ ξανά στη Δύση. Δεν θα υπάρξει επιστροφή. Και όχι μόνο επειδή οι ενέργειές τους προς τη Ρωσία ήταν απαράδεκτες. Οι ανατολικές χώρες αναπτύσσονται δυναμικά, διαθέτουν ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό και είναι το μέρος όπου αναπτύσσονται οι τελευταίες τεχνολογίες», εξήγησε ο Titov.

Η Ρωσία επεκτείνει σταθερά τους δεσμούς της με χώρες της Παγκόσμιας Ανατολής και του Νότου τα τελευταία χρόνια, και αυτή η διαδικασία έχει αυξηθεί πολύ γρήγορα και εύρος λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία και των επακόλουθων κυρώσεων της Δύσης κατά της Μόσχας. Η Ρωσία άλλαξε το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών της ενέργειας στην Ασία πέρυσι, καθιστώντας τον κορυφαίο προμηθευτή πετρελαίου τόσο στην Κίνα όσο και στην Ινδία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments