“Είναι απαράδεκτο να λένε ότι η ΕΕ στηρίζει τη σύγκρουση στην Ουκρανία”

0
Dodekanisos

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ θα συζητήσουν χωριστά κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών τις επισκέψεις του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στη Ρωσία, την Κίνα και την Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής της Eυρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell. Σύμφωνα με τον ίδιο, “υπό συζήτηση αποτελούν και οι απαράδεκτες δηλώσεις του επικεφαλής του Oυγγρικού υπουργείου Εξωτερικών Πέτερ Σζιγιάρτο στον ΟΗΕ ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει τη σύγκρουση στην Ουκρανία”. Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις που έκανε.

“Θα συγκαλέσω κλειστή συνεδρίαση, στην οποία θα συμμετάσχουν μόνο υπουργοί, για να συζητήσουμε τι συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες σε σχέση με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Orbán στη Μόσχα, το Κίεβο και το Πεκίνο και την ομιλία του υπουργού Εξωτερικών του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο οποίος κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Η Ένωση του μπλοκ επιδιώκει τον πόλεμο. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο”, τόνισε ο Μπορέλ.

Ο διπλωμάτης σημείωσε ότι η ΕΕ υποστηρίζει το Κίεβο και σκοπεύει να τερματίσει τη σύγκρουση «βάσει του Χάρτη του ΟΗΕ». Είπε και πάλι ότι το μπλοκ δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν τη στηρίζει.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments