“Είμαστε ειρηνικοί, όσο είμαι πρόεδρος δεν θέλουμε κανέναν πόλεμο”

0
Dodekanisos

«Οι Λευκορώσοι είμαστε ειρηνικοί άνθρωποι και δεν θέλουμε πόλεμο!». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο, μιλώντας με κατοίκους της μιας αγροτικής πόλης στην περιοχή Brest.

«Οι Λευκορώσοι δεν θέλουν πόλεμο αλλά είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη χώρα τους. Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή. Θα πω μόνο ότι είμαστε ειρηνικοί άνθρωποι. Έχουμε αρκετούς πολέμους στην ιστορία μας. Ως ιστορικός, το ξέρω καλά αυτό. Έγιναν πολλές αιματηρές μάχες. Επομένως, δεν θέλω τους ανθρώπους μου, ειδικά όσο είμαι πρόεδρος να πάω στον πόλεμο. Βλέπετε τι γίνεται στη γειτονική χώρα. Είναι ξαδέρφια μας συγγενικά άτομα. Έχουμε πολλούς συγγενείς εκεί».

Ο πρόεδρος σημείωσε ότι η Λευκορωσία υπολογίζει στην υποστήριξη της αδελφικής Ρωσίας σε αυτό το θέμα. «Χωρίς βοήθεια, θα είναι δύσκολο. Αλλά ποιος θα μας βοηθήσει; Μόνο τα αδέρφια μας στην ανατολή – οι Ρώσοι», είπε ο Λουκασένκο.

Ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι η ρωσική ηγεσία ανταποκρίθηκε ακόμη και στο μεγαλύτερο αίτημα της Λευκορωσίας. Το θέμα αφορά την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων στη χώρα. Αποτελούν παράγοντα ασφάλειας παράλληλα με τον πυρηνικό σταθμό, σημείωσε ο πρόεδρος. «Μια πυρηνική χώρα δεν έχει δεχθεί ποτέ επίθεση στο παρελθόν», εξήγησε. «Έχουμε πυρηνικό εργοστάσιο. Αυτό, πρέπει να σας πω, είναι ένας πολύ ισχυρός παράγοντας ασφάλειας: αν εκραγεί, Θεός φυλάξοι, θα επηρεαστούν όλοι. Επομένως, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτό. Βλέπουμε τι συμβαίνει με τους πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Ουκρανία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments