Αρχική Videos Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ το συνθετικό κοτόπουλο εργαστηρίου

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ το συνθετικό κοτόπουλο εργαστηρίου

0

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ η πώληση συνθετικού «κοτόπουλου» που παρασκευάζεται σε εργαστήριο από ζωικά κύτταρα από δύο εταιρείες με έδρα την Καλιφόρνια. Οι εταιρείες Upside Foods and Good Meat έχουν πάρει το πράσινο φως για την πώληση ζωικών προϊόντων στις ΗΠΑ. Τα προϊόντα τους – γνωστά ως «καλλιεργημένο με κύτταρα» ή «καλλιεργημένο» κοτόπουλο – θεωρήθηκαν ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο.  

Σε αντίθεση με τα υπάρχοντα υποκατάστατα κρέατος, τα οποία χρησιμοποιούν φυτικές πρωτεΐνες για να μιμηθούν την υφή και τη γεύση των ζωικών προϊόντων, αυτό το νέο συνθετικό κρέας καλλιεργείται σε χαλύβδινες δεξαμενές χρησιμοποιώντας κύτταρα που προέρχονται από ζωντανό ζώο, γονιμοποιημένο ωάριο ή άλλο βιολογικό υλικό ζωικής προέλευσης.  Μια δημοσκόπηση του AP-NORC που διεξήχθη τον Φεβρουάριο διαπίστωσε ότι οι μισοί ενήλικες στις ΗΠΑ είπαν ότι είναι απίθανο να δοκιμάσουν κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο.

Μόλις το 18% ήταν εξαιρετικά ή πολύ πιθανό να το δοκιμάσει, με το υπόλοιπο 30% να λέει ότι ήταν κάπως πιθανό. Παράλληλα με την άνοδο του συνθετικού κρέατος, πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο ενθαρρύνουν ενεργά τους κατοίκους να περιορίσουν την κατανάλωση πραγματικού κρέατος, επικαλούμενοι τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς ανακοίνωσε πρόσφατα ένα αμφιλεγόμενο πρόγραμμα που περιορίζει τη χρήση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τις δημόσιες εγκαταστάσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments