Ο Χρήστος Βολικάκης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον αγώνα πόντων του όμνιουμ της ποδηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Μία ατυχία στάθηκε εμπόδιο στον αγώνα του Χρήστου Βολικάκη. Ο Έλληνας ποδηλάτης βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις, όταν εγκατέλειψε τον αγώνα. Ως αποτέλεσμα δεν βαθμολογήθηκε. Ο 33χρονος πρωταθλητής είχε χάσει ένα γύρο, ενώ είχε έναν κερδισμένο πόντο από το πρώτο σπριντ.
Με την 20ή θέση στο #Omnium ολοκλήρωσε την παρουσία του στο #Tokyo2020 ο Χρήστος Βολικάκης 🇬🇷 #CyclingTrack #Tokyo2020 #Olympics @VolikakisChris#HomeOfTheOlympics https://t.co/Kk6yjfxGqM pic.twitter.com/nGuCdHo5Dc
— Eurosport Greece (@EurosportGR) August 5, 2021
Πιο πριν ο Βολικάκης είχε τερματίσει στη 17η θέση τόσο του σκρατς όσο και του αγώνα ρυθμού. Ενώ στην κούρσα αποκλεισμού του όμνιουμ τερμάτισε 14ος. Τελικά η παρουσία του στο τουρνουά ολοκληρώθηκε με τον ίδιο να καταλαμβάνει την 20η θέση.
Με αυτόν τον άδοξη τρόπο ολοκληρώθηκε η τέταρτη συμμετοχή του Χρήστου Βολικάκη σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στις δηλώσεις του μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Βολικάκης εμφανίστηκε φανερά απογοητευμένος και σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Βολικάκη στην κάμερα της ΕΡΤ
Αρχικά είπε: «Δεν ξέρω τι να πω. Πλήρης απογοήτευση. Θέλω να πω ένα συγγνώμη σε αυτούς που με στήριξαν και έκατσαν να με δουν. Τους έχω απογοητεύσει όλους, αλλά πραγματικά αυτά είχα να δώσω. Μπήκα αγχωμένος, δεν μου βγήκαν τα πρώτα αγωνίσματα. Από ένα σημείο και μετά, ουσιαστικά απλά προσπαθούσα να τερματίσω. Κάτι που δεν με αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση. Πρώτη φορά τρέχω στο συγκεκριμένο στυλ με αυτόν τον τρόπο, τέσσερα αγωνίσματα σε τρεις ώρες. Κάτι το οποίο δεν μπορούσα να χειριστώ».
«Όταν αποφάσισα να ξεκινήσω αυτό το στυλ, ήταν έξι αγωνίσματα σε δύο μέρες. Μετά πήγαν τέσσερα αγωνίσματα σε μία μέρα, δύο το πρωί και δύο το απόγευμα. Μετά έγιναν τέσσερα σε τρεις ώρες. Αυτά είναι απλά για να τα λέω, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν είχα αγωνιστική ένταση, με έναν αγώνα ήρθα εδώ. Οι υπόλοιποι αθλητές είχαν αγώνες, φάνηκε αυτό. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα».
«Θα σκεφτώ αν θα συνεχίσω ή θα σταματήσω»
Και συνέχισε: «Κάνουμε μια προσπάθεια με τον προπονητή, την ομάδα και τους ανθρώπους που μας στηρίζουν και μας πιστεύουν. Δεν μπόρεσα να τους κάνω τουλάχιστον σε ένα αγώνισμα να χαρούν. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, μόνο απογοήτευση. Θέλω να ηρεμήσω και να σκεφτώ τα επόμενα βήματα, αν πρέπει να συνεχίσω την ποδηλασία ή να σταματήσω, αν πρέπει να αλλάξω αγώνισμα. Είναι η τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πρώτη φορά σε αυτό το είδος. Πριν από τον αγώνα ήμουν χαρούμενος γιατί κατάφερα να προκριθώ σε ένα είδος εντελώς καινούργιο για μένα, αλλά ήρθα εδώ για να διεκδικήσω κάποια πράγματα. Δεν μπόρεσα να ευχαριστηθώ τον αγώνα μου. Ήταν η μοναδική φορά που δεν χάρηκα σε καμία στιγμή, σε κάποιο αγώνισμα. Να πω ότι έτρεξα και τα έδωσα όλα. Δεν ξέρω τι να πω. Τίποτα. Πρέπει να ηρεμήσω και να σκεφτώ πολλά πράγματα».
Δήλωσε και τα ακόλουθα: «Δεν μπορώ να πω ότι ήταν λάθος η αλλαγή είδους. Τους αθλητές αυτούς τους έχω τρέξει σε πολλούς αγώνες. Αν μπορώ να πω κάτι, είναι μόνο ότι δεν είχαμε αγώνες, με τέτοια ένταση είχα να κάνω αγώνα από το 2019. Μετά τον κορονοϊό δεν είχα κάτι αντίστοιχο. Η αλλαγή αυτή έγινε την τελευταία στιγμή, με τέσσερα αγωνίσματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό εννοεί τους αθλητές που έχουν περισσότερη αντοχή. Εμένα τα πλεονεκτήματά μου είναι το σπριντ και η δύναμη, όχι η αντοχή μου. Ήμουν πολύ παθητικός. Άντε να είχα δικαιολογία μόνο στο πρώτο αγώνισμα ότι μπήκα με άγχος. Μετά δεν είχα τίποτα. Απογοήτευσα όσους με πίστεψαν, δεν έκανα τίποτα.
Τέλος υπογράμμισε: «Πρέπει να ηρεμήσω, να σκεφτώ πολλά, έχω περάσει πολλά. Έχω μάθει όμως να παλεύω, αλλά σήμερα δεν πάλεψα. Δεν έχω ξαναδεί τον εαυτό μου να σταματάει αγώνα. Από την αρχή ουσιαστικά προσπαθούσα να τερματίσω. Είχα μια πολύ άσχημη μέρα», τελείωσε.