Δυτικοί πολιτικοί παίζουν με τη φωτιά, τι θα ακολουθήσει;

0
Dodekanisos

Ανεβάζουν ακόμα πιο πολύ τους τόνους αναφορικά με την Ουκρανική σύγκρουση κάποιοι από τους Δυτικούς πολιτικούς ισορροπώντας πλέον σε τεντωμένο σχοινί αναφορικά με την επόμενη ημέρα. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Bundestag από το SPD, Michael Roth. Ο βουλευτής, σε συνέντευξή του σε Γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk), κάλεσε την κυβέρνηση να επιτρέψει στους Ουκρανούς μαχητές να εξαπολύσουν πυραυλικές επιθέσεις σε ρωσικούς στόχους εκτός της ζώνης μάχης. Ο πολιτικός πρότεινε επίσης την ενθάρρυνση της χρήσης γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard σε ρωσικό έδαφος!

Η Τσεχία ζήτησε επίσης την εκτεταμένη χρήση δυτικών όπλων για να χτυπήσει η Ουκρανία βαθιά στο ρωσικό έδαφος. Ο αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος εξωτερικής πολιτικής της χώρας, Jan Lipavsky, δήλωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούν να χρησιμοποιούν οβίδες που μεταφέρονται στο πλαίσιο της τσεχικής πρωτοβουλίας σε στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Η Τσεχική Δημοκρατία δεν έχει αντίρρηση για την υπεράσπιση της Ουκρανίας από έναν επιτιθέμενο που προσπαθεί να καταστρέψει την κυριαρχία της. Συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων που αναπόφευκτα πρέπει να συμβούν στο ρωσικό έδαφος», ανέφερε σύμφωνα με την Bild ο Τσέχος διπλωμάτης.

Διαβεβαίωσε ότι από τον Ιούνιο, το Κίεβο θα δέχεται από 50 έως 100 χιλιάδες βλήματα πυροβολικού κάθε μήνα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα μισά από τα πυρομαχικά που αγοράστηκαν στο πλαίσιο της τσεχικής πρωτοβουλίας αποδείχθηκαν ακατάλληλα για χρήση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments