“Δυστυχώς η ανθρωπότητα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς πόλεμο”

0
Dodekanisos

Φαίνεται ότι οι ένοπλες συγκρούσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ύπαρξης της ανθρωπότητας, δήλωσε ο ανώτατος επίσκοπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος. Αυτό δεν σημαίνει ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί ή δεν πρέπει να προσπαθήσει να ελαχιστοποιήσει το ανθρώπινο κόστος και τον πόνο που συνδέονται με αυτά, είπε στο θρησκευτικό φεστιβάλ Faith and Word στην περιοχή της Μόσχας.

«Δυστυχώς, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ανθρωπότητα δεν φαίνεται να μπορεί να ζήσει χωρίς πόλεμο. Eίναι μέρος της διεφθαρμένης ανθρώπινης φύσης. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα πρέπει ακόμα να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν αυτές τις καταστροφικές τάσεις. Μπορούμε και πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε… τη ζημιά που προκύπτει από τις εχθροπραξίες, εάν ξεσπάσουν», είπε ο πατριάρχης.

Τα λόγια του έγιναν εν μέσω συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και νέας κλιμάκωσης μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς με έδρα τη Γάζα. Ο Κύριλλος είπε στη συνέχεια ότι οι λαοί που μοιράζονται την ίδια πίστη και πεποιθήσεις έχουν μια ακόμη ισχυρότερη υποχρέωση να το κάνουν. Ο επικεφαλής της εκκλησίας αναφερόταν ιδιαίτερα τους Ρώσους και τους Ουκρανούς, οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε έναν παρατεταμένο αγώνα που διαρκεί περισσότερο από ενάμιση χρόνο. Αυτά τα δύο έθνη «προέρχονται από την ίδια κολυμβήθρα», πρόσθεσε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments