Αρχική Uncategorized Δύσκολος χειμώνας

Δύσκολος χειμώνας

0
Dodekanisos

Δύσκολος προμηνύεται ο φετινός χειμώνας για τους εργαζόμενους της περιοχής μας. Ο αριθμός των επιχειρήσεων που βάζουν λουκέτο αυξάνεται συνεχώς με αποτέλεσμα η ανεργία να εκτινάζεται στα ύψη.
Όπως δήλωσε στην  ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος αποτυπώνεται στην κίνηση της αγοράς του νησιού.
Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει τις εορτές των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι με το μειωμένο δώρο που θα λάβουν δεν θα έχουν την δυνατότητα να ξοδέψουν χρήματα όπως τα προηγούμενα χρόνια και θα περιοριστούν στα άκρως απαραίτητα και αναγκαία.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα κάποιες επιχειρήσεις που λειτουργούν στο νησί μας να μην είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους και να κατεβάσουν τα ρολά. Τα προηγούμενα χρόνια το δώρο Χριστουγέννων εθεωρείτο η τονωτική ένεση της αγοράς της Ρόδου». Η αγοραστική κίνηση ούτως η άλλως έχει σημειώσει κατακόρυφη μείωση με συνέπεια αρκετές επιχειρήσεις να φυτοζωούν. Το τίμημα βέβαια αυτής της κατάστασης το πληρώνουν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές που από την μια μέρα στην άλλη βρίσκονται στο δρόμο αντιμέτωποι με την ανεργία χωρίς προοπτική να βρουν σύντομα εργασία.  

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments