Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Δικάζεται για βιασμό που κατηγορείται ότι διέπραξε πριν από… 15 χρόνια

Δικάζεται για βιασμό που κατηγορείται ότι διέπραξε πριν από… 15 χρόνια

0
Dodekanisos

Μετά από 15 χρόνια θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου,  60χρονος εξ Αθηνών, που κατηγορείται για το βιασμό 25χρονης Αγγλίδας, που φέρεται να διέπραξε το 1999, στη Ρόδο.

Ο κατηγορούμενος με διπλή υπηκοότητα, Ελληνική και Ολλανδική,  τα τελευταία χρόνια διαμένει στο εξωτερικό κι αναμένεται να εκδοθεί στη χώρα μας προκειμένου στις 13 Οκτωβρίου να παραστεί ενώπιον του δικαστηρίου.
Ο 60χρονος είχε συλληφθεί το 1999 στη Ρόδο κατηγορούμενος για το βιασμό στο Φαληράκι μίας 25χρονης τότε Αγγλίδας τουρίστριας, την οποία συνάντησε σε νυκτερινό κέντρο της περιοχής.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό αλλά μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Η  δίκη εκκρεμεί, διότι ο 60χρονος βρίσκεται στην Ολλανδία καθώς διαθέτει και Ολλανδική υπηκοότητα.
Η Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου είχε ζητήσει από τις Ολλανδικές αρχές την έκδοση του στη χώρα μας, προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση αυτή.
Οι Ολλανδικές αρχές οι οποίες όταν ενημερώθηκαν επέβαλλαν περιοριστικούς όρους στον 60χρονο, συνηγόρησαν στην έκδοση του κι η δίκη θα γίνει τον προσεχή Οκτώβριο.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments