“Δεν ζητήθηκε από την Αθήνα η συνδρομή μας στις πυρκαγιές”

0
Dodekanisos

Καμία συνδρομή δεν έχει ζητήσει έως τώρα η Αθήνα από τη Ρωσία, για τα θηριώδη αεροσκάφη της τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν σημαντικά στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών. Είναι κάτι που είπε η ίδια η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα μετά από σχετικό ερώτημα που της έκανε ο Έλληνας δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός. Ο ίδιος, μάλιστα με ανάρτηση του στο κανάλι του στο Telegram γράφει τα εξής:

«Ρώτησα σήμερα την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ @mfa_russia Μ.Ζαχάροβα για την ιστορία με τα ρωσικά πυροσβεστικά αεροσκάφη. Υπογράμμισε 3 φορές (!!!) ότι η Αθήνα δεν έχει ζητήσει ουδεμία συνδρομή, όπως έπραξε το 2021, επομένως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξεταστεί τέτοιο αίτημα αν υποβληθεί “κατά τις προβλεπόμενες διαδικασίες”,

δεν είπε τίποτε κακό για τις κάκιστες διμερείς σχέσεις μας, αντιθέτως θύμισε την άμεση ανταπόκριση της #Moscow στο ελληνικό αίτημα προ διετίας, εξέφρασε συμπάθεια στον ελληνικό λαό για τη δοκιμασία και συλλυπητήρια για την απώλεια των πιλότων μας.

Επομένως εμμέσως πλην σαφώς διέψευσε ότι υπήρξε οποιαδήποτε “ρωσική προσφορά αεροσκαφών”, γιατί αν υπήρχε φαντάζομαι δεν θα ντρεπόταν να μας το πει. Ωστόσο μας υπέδειξε τον δρόμο, εάν και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον… Εμείς, όμως, βράχοι! Μόνο Τουρκία θα σβήνουν φέτος οι Ρώσοι..».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments