«Δεν υπήρξε πανδημία στη Σλοβακία!», αναφέρει επιτροπή της Βουλής

0
Dodekanisos

Αν και η επίσημη έρευνα για τις ενέργειες του κράτους κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ο Peter Kotlar, πρόεδρος της επιτροπής έρευνας του σλοβακικού κοινοβουλίου, παρουσίασε τα πρώτα ευρήματα ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής υγείας, σύμφωνα με τις οδηγίες της οποίας ενεργεί η επιτροπή. Δεν αναφέρουν αν τα «μέτρα» ήταν κατάλληλα ή αν χρησιμοποιήθηκαν σωστά τα κρατικά χρήματα, αλλά υποστηρίζουν ότι «δεν υπήρξε πανδημία».

Το συμπέρασμα της πρώτης έκθεσης του Κότλαρ, που υποβλήθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή υγείας την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Δεδομένου του ορισμού της πανδημίας, του ποσοστού μόλυνσης και άλλων μετρήσιμων παραμέτρων, δεν υπήρξε πανδημία στη Σλοβακία».

Ο Κότλαρ δήλωσε επίσης τα εξής στον σλοβακικό Τύπο:
«Επί του παρόντος, έχουμε έναν ασαφή ορισμό, ο οποίος λέει ότι πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας επιδημία, η οποία υπερβαίνει τα ηπειρωτικά σύνορα… Μας ενδιαφέρει να προσδιορίσουμε τον ορισμό της πανδημίας, όχι μόνο παγκόσμιας κλίμακας, αλλά εντός της Σλοβακίας. Με βάση αυτό, μπορούμε στη συνέχεια να εκδώσουμε κατευθυντήριες γραμμές και απαγορεύσεις που περιορίζουν τη ζωή ενός φυσιολογικού ανθρώπου».

Σημειώνεται ότι τα συμπεράσματα της έκθεσης της επιτροπής έρευνας υπό την προεδρία του Kotlar, που ανακοινώθηκε για τον Σεπτέμβριο, αποτελούν μη δεσμευτικές συστάσεις προς τη σλοβακική κυβέρνηση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments