«Δεν υπάρχει δημοκρατία στο ΝΑΤΟ!»

0
Dodekanisos

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δεν αποφασίζει τίποτα, αλλά κάνει ό,τι λέει το Πεντάγωνο, και το Πεντάγωνο και οι Αμερικανοί είναι οι προστάτες μας. Δεν υπάρχει δημοκρατία!» Αυτό επεσήμανε σε δηλώσεις που έκανε σε Μέσο της χώρας του ο Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει πως υποστηρίζει τις θέσεις της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας για τη διακοπή των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία, αλλά η ηγεσία του ΝΑΤΟ, υπό την πίεση της Ουάσιγκτον, συνεχίζει να κλιμακώνει τη σύγκρουση. Πρόσθεσε πως το Ζάγκρεμπ υποστηρίζει αποκλειστικά την ανθρωπιστική βοήθεια προς το Κίεβο.

«Το ΝΑΤΟ οργανώνει άμεσα, υλικοτεχνικά και προωθητικά τις προμήθειες για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Είμαι ενάντια σε αυτό, αν και πάντα ήμουν και θα είμαι υπέρ της παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας. Οι ενέργειες του ΝΑΤΟ οφείλονται στις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ. Υποστηρίζοντας στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, η συμμαχία πιστεύει ότι θα βοηθήσει τον σημερινό επικεφαλής του Λευκού Οίκου, Τζο Μπάιντεν, να επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία».

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Κροατική κυβέρνηση δεν συμμερίζεται τη θέση του προέδρου της χώρας και εγκρίνει τακτικά την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο. Κατά τη διάρκεια δύο ετών, η χώρα μετέφερε πολλά φορτία πυροβολικού, φορητών όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων σπάνιων σοβιετικών όπλων M-46 από τις αρχές της δεκαετίας του ’50 του περασμένου αιώνα.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments